Interieur

Vier dingen die niet mogen ontbreken in een stijlvol interieur

Ben jij uitgekeken op je huidige interieur, en wil je in je nieuwe interieur een gevoel van comfort, van luxe en echt thuis zijn? Dan ben jij op zoek naar een stijlvol interieur! 

Een stijlvol interieur is een interieur dat de zinnen prikkelt en waar je wordt omgeven door warme kleuren en rijke materialen. Je creëert dit binnen iedere ruimte, en het is te combineren met de meeste woonstijlen, zoals een modern of een landelijk interieur. Je voegt net dat beetje extra toe, waardoor je interieur een heerlijke rijke en luxe sfeer krijgt.

Om de inrichting wat makkelijk te maken hebben we vier dingen op een rijtje gezet die niet mogen ontbreken in een stijlvol interieur.

Velvet gordijnen

Velvet gordijnen, ook wel bekend als velours of fluwelen gordijnen, hebben elegante uitstraling. Omdat de stof zwaarder is dan de meeste andere raamdecoraties, vallen de gordijnen mooi in een plooi. Maar velvet gordijnen zijn niet alleen stijlvol. Ze hebben ook een paar praktische voordelen. Omdat velvet een dikkere stof is, zijn de gordijnen verduisterend. Wil je privacy in de woonkamer, of wil je in de avond het hinderlijke licht van buiten tegenhouden, dan zijn dit heel geschikte gordijnen. Bovendien dempt velvet het geluid in een ruimte waardoor de akoestiek beter wordt. Ook houdt de stof omgevingsgeluid van buiten beter tegen zodat het binnen stiller is.

Leren bank

Leer heeft een klassieke, stijlvolle uitstraling. Op een leren bank zit je comfortabel, je hebt de keuze uit verschillende kleuren en plaats je hem goed in de ruimte bij de inrichting van de woonkamer, dan is het een echte eyecatcher.  Daarnaast trekt er geen geur of stof in de bank, waardoor het een goede keuze is als je allergieën hebt. Bijkomend voordeel is de slijtvastheid van het materiaal. Bovendien maak je de bank eenvoudig schoon, gaat leer lang mee en is het tijdloos, wat het een duurzame bank maakt. Leer ‘verouderd’ wel door gebruik, maar dat geeft het juist een extra stijlvolle, licht doorleefde look. Wil je liever geen echt leer, dan is kunstleer een goed alternatief. Dit gaat wel wat minder lang mee dan de echte variant.

Warme kleuren

Warme kleuren zorgen voor een ontspannen en comfortabele sfeer. Aardetinten zoals beige, lichtgrijs en zand zijn prima kleuren voor de grotere oppervlakten. Hiervoor kies je het beste lichtere tinten, om te voorkomen dat een ruimte te donker wordt. Donkergroen, donkerblauw en bordeauxrood geven een rijke, luxe uitstraling en worden gebruikt in bijvoorbeeld de gordijnen, meubelbekleding en lampenkappen. Ook kun je er voor kiezen één muur(deel) een warme kleur te geven en de rest iets lichter te houden. Warme kleuren kun je ook terug laten komen in de vorm van natuurlijke materialen, zoals (mahonie) hout, marmer en rotan.

Grote accessoires

Accessoires in een stijlvol interieur mogen gezien worden. Daarom zijn ze groot, en vaak gemaakt van een opvallend materiaal. Een tafellamp met een armatuur van glanzend messing bijvoorbeeld, een spiegel met een brede, vergulde lijst of een grote, glanzende vaas met droogbloemen. Extra stijlvol is kunst in de ruimte. Een schilderij of reproductie aan de muur bijvoorbeeld, of een marmeren beeldje, uitgelicht in de ruimte met een spotje.