Kerstspullen

Zo ruim je je kerstspullen netjes op

De feestdagen zijn weer voorbij en het nieuwe jaar is van start gegaan. Tijd om de kerstspullen (langzaamaan) weer op te ruimen. Zo doe je dat op een goede en nette manier!

Ballen in de doos

Berg je kerstballen op in de doos. Zit er geen doos bij je kerstballen? Bij veel winkels kun je plastic bakken kopen met trays, waarin je je de versiering kunt opbergen. Geordend én veilig. Heb je kleinere ballen? Dan kun je ook eierdozen gebruiken. Er zeker van zijn alles heel blijft? Wikkel je glaswerk dan in keukenpapier. Schrijf op de kerstdozen wat erin zit, of koop doorzichtige dozen zodat je precies weet wat waar ligt.

De haakjes

Heb je het gevoel dat je de haakjes voor de ballen elk jaar opnieuw aan moet schaffen omdat ze elke keer spoorloos verdwenen lijken te zijn? Haal ze van je ballen af en stop ze in een leeg (lucifer) doosje en stop ze bij je andere kerstspullen.

Lees ook: Weg met de after-kerstdip

Lampjes

Niks irritanter dan met Kerst de kerstspullen van zolder te halen en ontdekken dat je lampjes in de knoop zitten. De oplossing? Wikkel het snoer met lampjes om een stuk karton of oude kledinghanger. Zo voorkom je heel veel frustratie tijdens de volgende Kerst.

De boom

En tot slot: de boom. Wanneer je een kunstboom hebt kan hij weer afgebroken worden om terug in de doos te doen. Heb je een echte boom? Wikkel hem in een kleed en breng hem naar buiten. Knip hem dan in stukken of geef ‘m mee aan de gemeente. Een duurzamere optie: poot de boom (wanneer je er een met kluit hebt) in de tuin voor een volgende Kerst.

Tip van de redactie

De Japanse Marie Kondo runt een gerenommeerd adviesbureau dat mensen leert hoe ze hun rommelige huizen kunnen transformeren in ruimtes vol rust en inspiratie. De sleutel tot succesvol opruimen is om alleen de zaken te bewaren waar je echt van houdt, en de rest weg te doen. Marie Kondo helpt je in Opgeruimd! op inspirerende wijze stap voor stap om je huis en je leven op orde te krijgen. Voor meer info klik op onderstaande button.

TEKST RACHEL VIETH
BEELD GETTY IMAGES
BRON