Femme 02 V1

Zo krijg je pas écht schone tanden

Een goede mondverzorging is belangrijk. Dat betekent niet alleen tandenpoetsen, maar óók reinigen tussen de tanden. Waarom, en hoe doe je dat goed?

In samenwerking met Sunstar GUM

Eerst even een opfriscursus goed tandenpoetsen. Want als je dit goed wilt doen, doe je dit twee keer per dag, twee minuten lang. Hierbij pak je de binnen-, buiten- en bovenkant van je tanden en kiezen. Maar dan komt dé vraag: hoe zit het met de ruimtes tussen je tanden? 

Interdentaal reinigen

Met een tandenborstel kom je helaas niet bij de ruimtes tussen je tanden en kiezen. Terwijl juist op deze plek veel etensresten blijven plakken. Om tandplak, tandvleesaandoeningen en meer te voorkomen, is het daarom nodig om naast het poetsen ook één keer per dag interdentaal reinigen toe te voegen aan je mondverzorgingsritueel. 

Voorkom tandplak

Tandplak tussen de tanden is een wereldwijd probleem. Het leidt tot een slechte adem, gele tanden en ontstekingen, het begin van zeer ernstige problemen zoals bloedend tandvlees en, indien onbehandeld, tandverlies. Au! Houd daarom de ruimtes tussen je tanden goed schoon. 

Tandenstoker of rager

Om de ruimtes tussen je tanden goed schoon te maken, heeft GUM een aantal interdentale producten die het reinigen zo makkelijk en comfortabel mogelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan rubberen tandenstokers zoals de GUM® SOFT-PICKS® die je eenmalig kunt gebruiken. Als je van een mint-smaak houdt, is zijn de rubberen tandenstokers GUM® SOFT-PICKS® COMFORT FLEX MINT een goede optie. De ragers van GUM TRAV-LER-serie zijn gecoat met chloorhexidine, een antisepticum dat besmetting met bacteriën kan helpen voorkomen. Ook geliefd zijn de GUM® SOFT-PICKS® PRO ragers, omdat die zo zacht zijn.

Ook handig bij beugels

Groot pluspunt is dat je interdentale ragers – in tegenstelling tot interdentale tandenstokers – meerdere keren kunt gebruiken. Lijkt jouw rager ‘versleten’? Dan is het tijd voor vervanging. Meestal is dit ongeveer na een week. Ook zijn interdentale ragers goed te gebruiken bij beugels. Elke rager en rubberen tandenstoker heeft een zachte, ergonomische handgreep, waardoor ze gemakkelijk in gebruik zijn. 

Gum Interdentale Producten

Voor welk product kies jij?

De interdentale producten van GUM zijn verkrijgbaar bij de lokale supermarkt en drogist in verschillende maten. Tip: kies het product dat het beste bij je past en leg het naast je tandenborstel zodat je niet vergeet om ook tussen de tanden te reinigen.