Makeup2100x1440

Zo gebruik je je make-up op meerdere manieren

Je make-up producten op meerdere manieren gebruiken bespaart je tijd en geld. Met deze hacks kun jij straks multitasken met je make-up.

Soms wil je even snel je look op kunnen frissen, zonder dat je meteen met een volle make-uptas op stap hoeft. Maak het jezelf makkelijk met deze make-up hacks, waarbij je je standaard make-up producten op meerdere manieren gebruikt.

Lipstick als blusher en oogschaduw

De good old lipstick kwam voor het eerst op de markt in 1884 door het Franse cosmeticamerk Guerlain, maar eigenlijk is het kleuren van de lippen al zo oud als de tijd. Zo waren de oude Egyptenaren al in de weer met kleurstoffen die ze wonnen uit luizen, iets wat overigens nog steeds gebeurt om cosmetica kleur te geven. Anno nu kun je je lippenstift gebruiken om voor de monochrome look te gaan, een make-up trend waarbij je ogen, lippen en gezicht dezelfde toon hebben.

Door de crèmige substantie kun je lippenstift perfect gebruiken als blusher. Dep met je vingers wat lippenstift op de huid iets boven je jukbeenderen voor een liftend effect.

Ook kun je zowel vloeibare als gewone lipstick als oogschaduw gebruiken. Ga voor subtiel door, net als bij de blusher, wat matte lipstick op je oogleden te deppen. Of neem een vloeibare lippenstift voor een dramatischer effect.

Eyeliner als highlighter

Heb je een lichte, champagne- of bronskleurige eyeliner? Dan kun je deze prima gebruiken als highlighter. Breng wat aan aan de binnenkant van je ogen, op je cupidoboog (het kuiltje in het midden van je bovenlip), op je jukbeenderen en op het midden van je neus. Witte eyeliner kun je hier overigens ook voor gebruiken én om te countouren, zo blijkt uit een social media trend.

@serenalakkiss Lifting with @NYX Cosmetics milk pencil ib @Марьям Акаева ♬ оригинальный звук – Марьям Акаева

Vloeibare eyeliner als wenkbrauwpotlood

Brow liners waarmee je fijne, dunne ‘haartjes’ tekent op je wenkbrauwen, zijn superpopulair. Toch kun je jezelf kosten besparen door gewoon je vloeibare eyeliner te gebruiken. Belangrijk is wel dat de eyeliner een hele fijne punt en ongeveer de kleur van je wenkbrauwen heeft.