paastafel pasen eieren

Zo dek je een mooie paastafel

Vrolijke servetten, beschilderde eieren en veel gekleurde bloemen: het is tijd om na te denken over het dekken van de paastafel!

Pasen staat voor de deur. Dé tijd om allerlei vrolijke versiering tevoorschijn te halen en de paastafel fleurig te dekken met bloemen en pasteltinten. We zetten wat inspiratie voor je op rijtje.

Bloemen

Ze zijn er volop te vinden in de lentemaanden: bloemen. Zet een mooie grote vaas met tulpen op tafel, of verdeel verschillende bloemetjes over kleinere vaasjes of oude jampotten. Dat zorgt gegarandeerd voor een gezellige paastafel.

1
1

Lees ook: Hoeveel paaseitjes moet je eten om 1 kilo aan te komen?

Een paastak

Handig én duurzaam: bij de Hema verkopen ze ook herbruikbare paastakken. Die leg je na Pasen gewoon op de zolder om ‘m er volgend jaar weer af te halen. Toch liever een echte tak? Kies dan voor een tak van de wilgenboom, takken met katjes of bloesem. Die blijven ook nog eens heel lang staan. Vul ze met gezellige eieren, of andere paasornamenten.

2

Servetten

Servetten maken een paastafel helemaal af. Koop speciale paasvarianten (het liefst van stof, want dan zijn ze herbruikbaar) of gebruik de servetten die je nog in de kast hebt liggen en vouw ze op tot gezellige konijnenoren. Extra leuk met een eitje erin, en handig wanneer je geen eierdopjes paraat hebt.

3

Eieren

Paaseieren zijn onlosmakelijk verbonden met Pasen. Niet alleen om op te eten of te verwerken in een recept, maar ook mee te decoreren. Beschilder ze bijvoorbeeld met natuurlijke materialen, zoals in onderstaande video. Een feestje op tafel!

Lees ook: 10 x tips voor vegetarisch broodbeleg

Tip van de redactie:

Hoeveel licht heeft je plant nodig, en staat hij wel op de goede plek? Wat betekent ‘halfschaduw’ of ‘indirect licht’ eigenlijk? Wat kun je doen om het junglegevoel in huis te halen? In de bestseller Een huis vol planten kun je alles lezen over hoe jouw kamerplanten gelukkig worden. En jijzelf natuurlijk ook. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST RACHEL VIETH
BEELD GETTY IMAGES