Legs2100x1440

Zo breng je zelfbruiner aan (op de goede manier)

Zelfbruiner kan een succes of een flater zijn. Dit is het geheim voor een mooi egaal en streeploos kleurtje.

Tussen het voorjaar en de zomer in is er een tussenfase dat je al met je benen bloot wilt, maar eigenlijk nog niet die sun kissed, stralende huid hebt die je zou willen. Dat is waar de geliefde én gehate zelfbruiner om de hoek komt kijken. Dit product staat erom bekend dat het resultaat twee kanten op kan gaan: óf je hebt die gezonde, gebronsde look waar je op hoopt óf je zit onder de oranje strepen.

Bereid je huid voor (scheer en scrub)

Wanneer je met zelfbruiner aan de slag gaat, is het belangrijk dat je je huid goed voorbereid. Voor het meest gladde effect kun je je van tevoren scheren. Als je liever waxt, doe dit dan 24 uur van tevoren. Zo kan je uit herstellen en voorkom je irritatie. Vervolgens ga je scrubben op de plekken waar je het product gaat aanbrengen. Zelfbruiner slaat namelijk donkerder uit op droge plekken. Neem vooral je ellenbogen, knieën en enkels goed mee.

In tegenstelling tot wat je gevoel misschien zegt, kun je beter niet hydrateren van tevoren. Door crème of olie op je huid te smeren, kan het product minder goed intrekken. Wel kun je een beetje bodylotion tussen je tenen en vingers, en op je knieën, enkels en ellenbogen deppen.

Breng het product aan

Het moment van de waarheid: je kunt gaan smeren! Een absolute aanrader is om een zelfbruiner handschoen of tanning mitt aan te schaffen. Je krijgt hiermee een egaler resultaat en ook niet onbelangrijk: je handpalmen blijven gespaard. Breng ongeveer een theelepel van het product aan op de handschoen en masseer het in een cirkelende beweging op je huid. Begin bij je voeten en werk je weg omhoog. Je armen en handen mogen als laatst.

Op de hardere delen van je lichaam heb je minder zelfbruiner nodig dan op bijvoorbeeld je bovenbenen. Ben dus voorzichtig met aanbrengen op je handen, voeten, knieën en nek. Let ook op de vouwen tussen je vingers, tenen en knieholte. Zelfbruiner heeft de neiging zich hier op te hopen. Een heel handige manier om dit te voorkomen is door een kabuki kwast te gebruiken. Deze is ook perfect voor je gezicht. Er bestaat tevens zelfbruiner die je met je dagcrème kunt mengen, speciaal voor je gezicht.

Heb je teveel aangebracht? Dep dan na met een tissue.

Na het aanbrengen

Laat het product goed drogen en vermijd contact met vloeistoffen. Ga dus niet douchen, zwemmen of de afwas doen (hè, jammer). Om extra lang van je teint te genieten, kun je veel en heet douchen en scrubben het beste vermijden.

Benodigdheden:

Helioux tanning mousse

Tan Ad
Bestel hier

Waysun zelfbruinerhandschoen

Waysun Ad
Bestel hier