zelf masseren

Geef jezelf een massage

Je laten masseren is natuurlijk het allerfijnst, maar je kunt het ook zelf doen. Breng je bodylotion vanavond na het douchen eens masserend aan. Het helpt je te ontspannen, het kan pijn verlichten én je huid krijgt er een mooie gezonde gloed van.

Doe het zelf

Geen tijd of geld om een massage te boeken? Met en doe het zelf-massage met een bodycrème of massageolie biedt creëer je een moment voor jezelf.

Lees ook: ‘De voordelen van een massage

Nek en schouders

Draai je hoofd langzaam van links naar rechts en weer terug in een halve cirkel. Adem in als je hoofd naar voren gaat en adem uit als je hoofd naar de zijkant gaat. Doe dit ook van rechts naar links. Knijp vervolgens de nek tussen de vingers en palm van een hand, begin boven in de nek en werk over de schouder naar de bovenarm toe, steeds met een knijpende beweging. Pak hierna met een rechterhand de bovenkant van het hoofd vast en trek het voorzichtig opzij richting je rechterschouder. Laat tegelijkertijd de linkerschouder naar beneden zakken. Wissel vervolgens van hand en schouder.

Buik en billen

Wrijf met je hand in ronde bewegingen over de buik, bij voorkeur met de klok mee. Je kunt het afwisselen: eerst met de rechterhand, dan met twee handen en tenslotte met de linkerhand. Veeg met de handen van het midden van de buik naar de zijkanten toe. Ga dan in een kleine spreidstand staan en kneed met stevige hand de huid van de heupen naar de billen en de bovenkant van de dijen toe. Het bevordert de bloedcirculatie en dat zorgt voor een mooiere huid.

Benen en voeten

Beklop met gebalde vuist de buitenzijde van beide benen naar beneden toe tot aan de enkels. Met hetzelfde gebaar kom je dan aan de binnenzijde van de benen weer omhoog. Ga hierna op de grond zitten en strek de benen naar voren. Pak met beide handen een voet en draai de enkel langzaam links- en rechtsom. Doe dit dan met de andere voet. Druk daarna stevig met een hand op een voetzool terwijl de andere hand de bovenkant van de voet tegenhoudt. Masseer vervolgens met de duimen van beide handen de hele voetzool en trek tenslotte zachtjes aan je tenen. Doe dit ook bij je andere voet.

Bron: Archief

Gerelateerde artikelen