weekendje maastricht

7 beste tips voor een weekendje Maastricht

Ah, Maastricht. De parel van het zuiden. Een stad vol cultuur, geschiedenis, en natuurlijk, vlaaien. Maar hoe haal je nu het meeste uit zo’n weekendje weg? Volg simpelweg onderstaande tips.

Beste tips voor een weekendje Maastricht

1. Verken het Vrijthof

Allereerst, start je avontuur op het Vrijthof. Dit iconische plein, boordevol geschiedenis, vormt het kloppend hart van de stad. Bovendien zijn de omliggende terrassen een must voor een gezellige borrel.

2. Ontdek de geheime straatjes

Wandel daarna door de smalle straatjes. Want hier vind je namelijk verborgen schatten zoals boetiekjes, galerieën, en bijzondere eetplekjes. Je zult versteld staan van wat je tegenkomt.

3. Proef de lokale lekkernijen

Vergeet echter niet de lokale culinaire specialiteiten te proeven. Denk aan Limburgse vlaai, zuurvlees, en kroketten. Zeker een genot voor de smaakpapillen.

4. Verdiep je in de historie

Daarnaast is het Bonnefantenmuseum een absolute aanrader. Dit museum huisvest een prachtige collectie van zowel oude kunst als hedendaagse werken. waardoor het museum een feest is voor kunstliefhebbers.

5. Wandel langs de Maas

Ook de Maas mag je niet overslaan. De promenade biedt een schitterend uitzicht en is de perfecte plek voor een romantische avondwandeling.

6. Ga ondergronds

Ontdek vervolgens de grotten van Sint Pietersberg. Deze labyrinten, gevormd door eeuwen van mergelwinning, zijn ronduit fascinerend.

7. Shop tot je erbij neervalt

Tot slot, voor de shopaholics onder ons, Maastricht is een paradijs. De Stokstraat, Rechtstraat en de Markt bieden voor ieder wat wils.

Top 3 hotels voor een weekendje Maastricht

Je kunt een heleboel leuke hotels vinden in het centrum van Maastricht. Hieronder de top 3.

1. Bigarré

Ten eerste hotel Bigarré in Maastricht: een elegant pareltje met uitzicht op de Maas. Binnen tref je bijvoorbeeld chic: zachte tinten en kroonluchters. Bovendien krijg je elke ochtend een heerlijk ontbijt. Daarnaast is het bruisende marktplein op wandelafstand. Romantici geven het hotel op grond van hun verblijf een royale 9,0.

weekendje maastricht bigarre
Bekijk hier

2. Amrâth de l’Empereur

Ten tweede: het Amrâth Grand Hotel de l’Empereur, zo’n sierlijk jugendstilpareltje, ligt verleidelijk dicht bij Maastrichts treinstation. En binnen? Denk aan een zalig zwembad en niet alleen dat, maar ook een heleboel knusse plekjes. En het diner? Een culinaire reis met Franse flair onder glas-in-loodramen. En ja, koppeltjes zijn dol op deze stek, getuige hun 8,9 score.

Amrâth de l'Empereur
Bekijk hier

3. Hotel Trash Deluxe

Ten derde vind je in twee historische panden Trash Deluxe. Een hotel met designkamers vol handgemaakte meubels. Het bruisende Vrijthof? Slechts 600 meter verderop. Bovendien, een korte wandeling en je bent vervolgens op de Markt of bij het station. Elk kamertje heeft z’n eigen flair, compleet met moderne voorzieningen. Stelletjes? Die zijn helemaal verkocht. Gemiddeld geven ze namelijk een 9,6 voor hun romantische duo-uitje.

Hotel Trash Deluxe
Bekijk hier

Santé’s favoriet

Met Time to momo Maastricht + Luik haal je alles uit je stedentrip. Stap je hotel uit en loop vervolgens regelrecht naar de leukste wijken van de stad. Namelijk op weg naar nieuwe restaurantjes, de beste koffie en dat lokaal gebrouwen biertje. Bij time to momo delen lokale auteurs uit liefde voor hún stad alleen de echte highlights met je. Voor meer info klik op onderstaande button.

Lees ook: 9 redenen om minstens één keer naar Wenen te gaan

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

Sanne Tummers