Natuur

5x meer natuur in je leven (ook als je druk bent of in de stad woont)

Om te genieten van de natuur hoef je echt niet per se in een huisje middenin het bos te wonen. Groen is soms dichterbij te je denkt én het is gemakkelijk op te zoeken. 5 tips op een rijtje voor meer natuur in je leven.

1. Een beetje natuur in huis

Transformeer je huis tot een oase van groen. Zet kamerplanten neer, behang een wandje met jungleprint en maak van je terras of balkon een groene oase. Zo creëer je een beetje natuur in je huis.

2. Sporten in de buitenlucht

Combineer lichaamsbeweging en natuur door buiten te sporten. Ga hardlopen in het park, boek een buitenyogales en ga op de fiets naar je werk.

3. Bezoek een botanische tuin

In bijna elke stad heb je wel een botanische tuin. Verken de wandelpaden, bewonder de bloemenpracht en ontdek de verborgen schatten van de natuur.

Lees ook: 3x natuurlijke rustgevers

4. Naar de natuur

Plan uitjes in natuurgebieden bij jou in de buurt. Ga bijvoorbeeld eens een dag vogels spotten op de Veluwe of huur een fluisterbootje inde Biesbosch.

5. Korte groene pauzes

Zelfs tijdens de drukste werkdag kun je korte groene pauzes inlassen. De eerste stap is: naar buiten gaan. Bezoek een nabijgelegen park of plantsoen en ga even zitten.

Op zoek naar mooie wandelingen in de natuur? Kijk dan op de website van Natuurmonumenten.

Tekst: Fleur Baxmeier
Beeld: Getty Images