badkamer

Vijf onmisbare items in je badkamerkastje

Het hebben van de juiste producten op het gebied van huidverzorging of de rest van je lichaam kan een wereld van verschil maken. Niet alleen knapt je lijf ervan op, het is ook nog eens goed voor je portemonnee én voor een betere wereld. Wat wil je nog meer? Waar let je op en wat niet te missen producten in je badkamerkastje? Met deze tips heb je alvast een aantal goede basisproducten in huis.

1. Goede huidverzorging

Wie kreeg vroeger niet de tip van haar moeder om toch écht je make-up eraf te halen voor het naar bed gaan? Toen je jonger was had je daar nog weleens lak aan, maar wanneer je eenmaal wat ouder bent, ga je het belang van een goede huidverzorging steeds meer begrijpen en waarderen. Je wilt tenslotte zo lang mogelijk een stralende huid behouden, het liefst zonder al te veel rimpels als het even kan. Het in huis halen van de goede producten is dus absoluut geen overbodige luxe. Zorg dat je je gezicht altijd goed reinigt, in de ochtend en in de avond. Met een toner verwijder je de laatste restjes vuil voor een optimaal frisse huid. Je kunt ook nog een serum aanbrengen voordat je de dag- of nachtcrème aanbrengt. 

2. Het beste voor jouw tanden

Onderschat de verzorging van je gebit ook zeker niet. Wanneer je eenmaal problemen hebt met je tanden of tandvlees is er vaak geen weg meer terug. Heel belangrijk dus ook goed te poetsen, te flossen en goed voor je gebit te zorgen, voorkomen is beter dan genezen. Je poets je tanden twee keer per dag, het liefst met een sonische elektrische tandenborstel. Een sonische tandenborstel heeft dezelfde langwerpige vorm als een handtandenborstel, maar dan uiteraard in elektrische vorm. Uit onderzoek blijkt dat een elektrische tandenborstel veel beter reinigt dan een handmatige tandenborstel. Tijdens het poetsen vibreert de borstel en daardoor trillen alle haartjes als het ware overal goed tussen. Met een langwerpige borstel bereik je een groot oppervlak waardoor je goed alle tanden en kiezen bereikt. Met het poetsen bereik je helaas nog steeds een groot deel van het oppervlak niet, dat zit namelijk tussen je tanden. Het is dus naast het elektrisch poetsen ook van belang om nog extra te stoken of flossen. 

Wil je nog een stapje verder gaan in je het laten stralen van je gebit? Dan kun je ook je tanden bleken thuis voor extra witte en stralende glimlach. Tegenwoordig zijn er zelfs natuurlijk manieren om te doen, met bijvoorbeeld een charcoal tandpasta. Dit is gemaakt van houtskool en gaat verkleuring tegen van bijvoorbeeld, rode wijn, thee of koffie. Daarnaast kun je ook veilige professionele tandenbleeksets krijgen voor thuis. 

3. Zonnebrandcrème

Het smeren van een zonnebrandcrème is erg belangrijk. Niet alleen voor het tegengaan van rimpels, maar natuurlijk ook voor het voorkomen van huidkanker. Het liefst smeer je elke dag een SPF op je gezicht, ook al is het bewolkt en ook in de winter. De schadelijke straling is dan namelijk nog steeds aanwezig. Veel zonnebrandcrèmes zijn wat vettig en geven een plakkerig en zweterig gevoel. Het is dan ook aan te raden om een speciale zonnebrandcrème voor het gezicht aan te schaffen. Deze zijn hier speciaal voor ontwikkeld en geven een veel matter effect en geen plakkerig gevoel.

4. Verpakkingsvrije douche- en badproducten

We willen allemaal graag een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. Iedereen doet dat op zijn eigen manier en eigen tempo. Eén van de dingen die je kunt doen in de badkamer is het aanschaffen van verpakkingsvrije producten. Dit kan tegenwoordig al met heel veel dingen zoals shampoo, bodylotion, scheergel, zeep, douchegel, lippenbalsem, noem maar op. Ook wattenschijfjes zijn natuurlijk in wasbare vorm te verkregen. Wanneer je kiest voor verpakkingsvrije producten dan bespaar je behoorlijk op het aantal plastic afval en er zitten geen gekke stoffen in. Ook kan het goed zijn voor je portemonnee. Wanneer je er goed mee omgaat dan kan bijvoorbeeld een verpakkingsvrije shampoo, zoals een shampoo bar, wel 3 keer zo lang meegaan als een vloeibare shampoo. 

5. Maskers voor de ultieme relax avond 

Wil je een lekker ontspannend avondje op de bank genieten wanneer je alleen thuis bent? Dan mogen ook lekkere gezichtsmaskers niet ontbreken in je badkamerkastje. Kies daarbij ook voor een zo natuurlijk mogelijk gezichtsmasker, met natuurlijke producten. Gun jezelf altijd wat me-time gedurende de week. Zo laad je weer helemaal op en kun je helemaal doen wat je zelf wilt. Met een gezichtsmasker wordt je gedwongen om even lekker op bed of op de bank te hangen en voedt je ondertussen ook nog eens je huid.

– Dit artikel is een partnerbijdrage –