vrouw leest boek in tuin: tuin als tweede woonkamer

7x zo maak je van je tuin een tweede woonkamer

Droom je van een terras dat aanvoelt als een gezellige verlenging van je woonkamer? Met deze zeven eenvoudige stappen creëer je een stijlvolle en ontspannende buitenruimte waar je elk zonnig moment wilt zijn.

7x hoe maak je een terras gezellig?

Het inrichten van een terras als tweede woonkamer hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met een paar slimme aanpassingen maak je al snel een groot verschil.

  1. Comfortabele zitplekken: Investeer in comfortabele zitplekken zoals loungestoelen en zachte kussens. Ze nodigen uit om langer te blijven zitten en maken je terras meteen gezelliger.
  2. Warme verlichting: Gebruik sfeerverlichting zoals lantaarns, fairy lights of solarlampen. Deze zorgen voor een warme gloed die je terras ’s avonds extra knus maakt.
  3. Textiel voor buiten: Leg buitenkleden en plaids op je terras. Ze geven niet alleen kleur en warmte, maar maken de ruimte ook huiselijker en comfortabeler.
  4. Kleuraccenten: Kies voor vrolijke kleuraccenten zoals gekleurde kussens, potten en accessoires. Dit geeft je terras een frisse en uitnodigende uitstraling.
  5. Sfeervolle hoekjes: Creëer verschillende hoekjes met zitplekken, planten en decoratie. Dit zorgt voor een intieme en uitnodigende sfeer waar je graag tijd doorbrengt.
  6. Beschutting tegen de zon: Een parasol, zonnescherm of pergola zorgt voor schaduw en beschutting, waardoor je terras ook op warme dagen aangenaam blijft.
  7. Persoonlijke touch: Gebruik persoonlijke items zoals foto’s, souvenirs of of gewoon mooie gadgets om je terras een uniek en eigen karakter te geven.

Hoe terras inrichten met planten?

Planten brengen leven en kleur op je terras. Kies voor een mix van bloeiende planten, groenblijvers en kruiden in verschillende potten en bakken. Hangplanten en klimplanten creëren extra diepte en zorgen voor een natuurlijke uitstraling.

Lees ook: 5 decoratietips voor jouw veranda of overkapping

Gadgets om je terras op te leuken

1.

Melia Mand Wit L

Melia mand wit

Shop hier

2. 

Levi Set Van 2 Houten Lantaarns

Levi set van 2 houten lantaarns

Shop hier

3.

Mangsit Rotan Lampenkap

Mangsit rotan lampenkap

Shop hier

4.

Tarwe Natuurlijke Gedroogde Bloemen

Tarwe natuurlijke gedroogde bloemen

Shop hier

5.

Jinga Allang Wandhaak Zwart

Jinga Allang wandhaak zwart

Shop hier

Lees ook: Hoe je rust en balans creëert met een minimalistisch interieur

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker