Slapen Met Je Hond kerst 'It's beginning to look a lot like christmas'.

Slapen met je hond? Hier de feiten en de fabels

Als jij iemand bent die het fijn vindt om ’s nachts vergezeld te worden door jouw viervoeter, of als jij twijfelt of dat wel zo’n goed idee is… Lees dan verder om te ontdekken wat het beste is voor jou en je harige vriend is…

Feit: Slapen met je hond geeft ontspanning

De nacht doorbrengen met je harige vriend zorgt voor meer ontspanning. Honden kunnen een gevoel van geruststelling bieden, en dit kan bijdragen aan een betere nachtrust. Dus als jij ’s nachts regelmatig moeite hebt om in slaap te vallen, dan kan het slapen met jouw hond jou hierbij helpen.

Fabel: Slapen met je hond veroorzaakt ziekte

Je bed wordt er misschien niet bepaald schoner van. Maar er is geen enkel bewijs dat honden ziekten verspreiden door met ze te slapen. Maar, uit voorzorg is het wel aan te raden om jouw hond regelmatig te baden en te wassen om eventuele ziektekiemen te verwijderen.

Feit: Slapen met je hond kan angst verminderen

Er is wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat slapen met je hond angst kan verminderen. Het is bekend dat honden een kalmerend effect op jou hebben. Het contact met jouw hond kan helpen om je beter te voelen. Dus als jij je soms zorgen maakt of stress hebt, dan zou slapen met je hond een oplossing kunnen zijn.

Fabel: Honden nemen je bed over

Veel mensen geloven dat jouw hond je hele bed overneemt waardoor jij straks op het randje van je matras ligt. Maar dat is niet waar. Honden hebben meestal hun eigen plekje op het bed en blijven daar gedurende de nacht lekker liggen. En als ze toch tegen je aankruipen, is dat meestal omdat ze zich veiliger voelen bij jou. Dat betekent echter niet dat ze je hele bed in beslag nemen, tenzij je een Deense Dog hebt.

Feit: Slapen met je hond kan leiden tot allergieën

Dit is helaas een feit. Honden kunnen allergieën veroorzaken bij mensen, vooral bij degenen die gevoelig zijn voor huisstofmijt en huidschilfers. Dus als jij allergisch bent, is het beter om niet met je hond te slapen. Als je het toch wilt proberen, zorg er dan voor dat je regelmatig je bed verschoont en het matras stofzuigt.

Fabel: Honden kunnen niet slapen als ze niet bij jou liggen

Grote onzin! Honden zijn vaak in staat om te slapen waar ze maar willen, zolang ze zich veilig en comfortabel voelen. Dus als jij liever zonder hond slaapt, dan hoef je je geen zorgen te maken. Jouw hond zal waarschijnlijk gewoon ergens anders gaan slapen en alles is goed. Tenzij jouw hond al gewend is om bij jou te slapen, dan kan het weleens lastig zijn als je daar ineens mee stopt.

Een eigen plekje voor je hond in bed

Wil je je hond wel graag in bed zonder dat hij je dekens bevuilt? Creëer dan een eigen plekje voor je hond. Bijvoorbeeld met onderstaande hondenkussen met opstaande rand. Zeker weten dat hij daar zal neerstrijken. Deze is eigenlijk voor de bank bedoeld maar kun je heel goed voor je bed gebruiken. De hoes is afneembaar en kun je lekker wassen in de wasmachine. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 3x waarom jouw hond tegen je benen leunt

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker
25 november 2023