Wenen

9 redenen om minstens één keer naar Wenen te gaan

Wenen, de stad van muziek, geschiedenis en cultuur. Waarom zou je deze Oostenrijkse parel bezoeken? Hier zijn negen onweerstaanbare redenen.

Redenen om naar Wenen te gaan

1. Muzikale historie

Allereerst, als je van muziek houdt, is Wenen dé plek voor jou. Niet voor niets werd het de thuisbasis van componisten als Mozart, Beethoven en Schubert. Overal waar je gaat, hoor en voel je hun nalatenschap.

2. Architectonische meesterwerken

Vervolgens stuit je in Wenen op talloze architecturale schatten. Van het majestueuze Schloss Schönbrunn tot de gotische Stephansdom. Wenen is een architectonisch sprookje.

3. Weense koffiehuizen

Daarnaast kun je in de traditionele koffiehuizen genieten van een authentieke Weense melange. Vergeet vooral niet een stuk Sachertorte erbij te nemen.

4. Kunst en musea

Ook voor kunstliefhebbers is er genoeg te beleven. In het MuseumsQuartier bijvoorbeeld, ontdek je hedendaagse kunst naast oude meesterwerken.

5. Groene oases

Daarnaast biedt de stad prachtige parken zoals de Volksgarten. Ideaal voor een rustgevende wandeling.

6. De Donau

Bovendien snijdt de Donau de stad doormidden, waardoor je kunt genieten van een romantische boottocht.

7. Lokale markten

Verder zijn de Naschmarkt en andere lokale markten perfect om de Oostenrijkse smaken te proeven.

8. Evenementen

Ook bruist Wenen van de evenementen. Of het nu het Nieuwjaarsconcert of het Weense Opera Bal is, er is altijd wat te doen.

9. Wijn en Heurige

Tenslotte is de Weense wijntraditie de moeite waard. Bezoek een lokale ‘Heurige’ voor een authentieke wijnproefervaring.

Waar verblijven in Wenen?

Er zijn meerdere mogelijkheden om een leuk verblijf te vinden:

  • Zoek je een mooi en comfortabel hotel in het centrum van Wenen? Kijk dan eens op stedentrips.nl. Daar vind je de mooiste verblijven en krijg je ook nog €25,- welkomstkorting.
  • Wil je het graag een beetje betaalbaar houden? Dan vind je op prijsvrij.nl een heleboel leuke plekjes waar je heerlijk kan vertoeven. Hoe verder van het centrum hoe goedkoper. Gelukkig heeft Wenen een perfecte metro-verbinding en ben je in notime aan de andere kant van de stad.
  • Wat ook zeker de moeite waard is om op te kijken is vakantieveilingen. Je kunt net geluk hebben en een superleuk verblijf in Wenen aantreffen.
  • Vergeet ten slotte niet om Zoover te checken voor de reviews. Op Zoover kun je ook vakanties boeken, wie weet vind je daar de ideale plek.

Santés favoriet

Met Time to momo – Wenen (voorheen 100% Wenen) haal je alles uit je stedentrip! Stap je hotel uit en loop regelrecht naar de leukste wijken van de stad. Op weg naar nieuwe restaurantjes, de beste koffie en dat lokaal gebrouwen biertje. Bij time to momo delen lokale auteurs uit liefde voor hún stad alleen de echte highlights met je. Zo sla je de drukke dertien-in-een-dozijn-winkelstraten over en wandel je, terwijl je onderweg een bezienswaardigheid meepikt, naar de leukste adressen waar de locals zelf graag komen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 10 redenen waarom Málaga een must-visit bestemming is

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker