Deventer

8 tips voor een dagje Deventer

Deventer is prachtig met haar pittoreske huizen en idyllische straatjes. Alleen dat is alleen reden om de Overijsselse stad een bezoekje te brengen. Maar er is nog meer: we zetten een aantal gezellige restaurants en winkels op een rijtje. Op naar Deventer!

Je kunt parkeren in de stad, maar het is nóg leuker om naar de stad te gaan met de pont. Parkeer je auto (gratis) op het grasveld op de Worp en vaar mee met het pontje met prachtig uitzicht over de IJssel én op Deventer.

1. St. Maxime

Kom je van de pont af? Loop dan meteen de tegenoverliggende straat in richting het centrum. Aan je rechterkant vind je St. Maxime. Een heel gezellig restaurant, waar je je even in Parijs waant door de Franse uitstraling. Heerlijk om te lunchen, ’s avonds te eten of gewoon voor een kop koffie.

2. Groote Poot

Nóg zo’n gezellige plek om lekker te lunchen of een taartje te eten. Groote Poot is een kleine bakkerij waar je ook een kop koffie of thee kunt drinken aan een van de tafeltjes. Gegarandeerd lekker versgebakken brood. En leuk: je hebt er fijn uitzicht op de mensen die door de gezellige straat wandelen.

Deventer Groote Poot

3. Alternote

Dol op papier, notitieboeken en kaarten? Dan ben je bij Alternote aan het juiste adres. De winkel zit alleen al in een prachtig pand en je gaat bijna nooit met lege handen naar buiten. De hele Kleine (én Grote) Overstraat is trouwens een bezoekje waard. Het zit vol met winkels die net even anders zijn dan de grote ketens.

4. LOU Deventer

Aan de andere kant van de Kleine Overstraat vind je LOU. Een plek voor een kopje heerlijke cappuccino, maar ook om neer te strijken voor een fijne lunch. Met lekker weer kun je buiten op het terrasje voor de deur zitten in de gezellige straat.

Lees ook: 6 x waarom een weekendje weg goed is voor je relatie

5. Flotte

Een straat verder vind je conceptstore Flotte. Vol met mooie accessoires voor in je interieur en mooie merken, als HK Living. De perfecte plek voor een cadeautje (voor een ander of voor jezelf). De winkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag.

6. Holycow

Op zoek naar een grappig, origineel of kleurrijk cadeautje? Dan ben je bij Holycow aan het goede adres. Je vindt er servies, kleding, sieraden, maar ook allemaal andere hebbedingetjes. En extra leuk: het zit ook weer in een prachtig pand én een leuk straatje.

7. De Walstraat

In de Decembermaand is deze straat in Deventer het decor voor het bekende Dickens Festijn, maar eigenlijk is de Walstraat altijd een plaatje. Je vindt er onder andere schattige antiekwinkeltjes (waaronder die van ‘meneer Mand’), de Dille & Kamille en Tea Rose (een Engels theehuis in de oude vrouwengevangenis). Loop daarna door langs de Bergkerk en het Bergkwartier voor nog meer mooie straatjes.

8. Parkcafé Mees

Net iets buiten het winkelgebied, maar wel het bezoeken waard: parkcafé Mees. In het park naast het station vind je een rond restaurant dat je met een trap bereikt. Het geeft het gevoel alsof je in een mooie, grote boomhut terecht komt tussen het groen en met uitzicht op het park. Blijf je liever in de binnenstad? Dan hebben ze daar ook een vestiging.

Tip van de redactie

Met zijn medium polstering en zijn mengsel van garen met lyocell biedt de enkelhoge wandelsok TK2 short Cool maximaal comfort en comfortabele ventilatie tijdens wandelingen op eenvoudig terrein, vooral in warme weersomstandigheden. Het snelle vochttransport en de optimale pasvorm garanderen de perfecte temperatuur en veel comfort aan de voet. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST RACHEL VIETH
BEELD BEETJE | BEATE VIETH

Falke