Vrouw Bloemen Lipstick 1000x1440

Onmisbare tips voor een frisse make-up look in de zomer

Het is een feit: de zomers in Nederland worden warmer. In 2020 werd de warmste week sinds de start van de metingen gemeten en in 2019 was het voor het eerst warmer dan 40 graden in Nederland.

Dat heeft invloed op hoe je je voelt en hoe je eruit ziet op een écht warme zomerdag. Niet iedereen vindt het prettig om in de hitte naar buiten te gaan, maar soms kun je er niet omheen. Je moet naar werk, je hebt een afspraak met een vriendin of er moeten boodschappen worden gedaan. Om die warme dagen een beetje fris door te komen, lees je hier enkele tips voor een frisse make-up look in de zomer.

Start je look met een frisse basis

Op een hele warme dag is het moeilijk om niet te zweten. Toch is er wel een aantal tips dat je op kunt volgen om je zo fresh and fruity mogelijk te voelen. Dat ga je namelijk ook terugzien in hoe je eruit ziet! Begin de dag daarom altijd met een goede reiniging van de huid, nog voordat je je make-up aanbrengt. Dompel je gezicht vervolgens onder in een bak met koud water of ga aan de slag met… ijsblokjes! Door met een ijsblokje heel zacht over je huid te wrijven, zorg je ervoor dat de poriën sluiten. Hierdoor zijn ze minder zichtbaar en zie jij er frisser uit. Eerlijk is eerlijk: zo’n lekker fris begin op een hete dag is sowieso wel erg prettig. Daar word je ook nog eens goed wakker van, dus wat dat betreft een win-winsituatie.

Corrigerende producten in plaats van dikke laag foundation

Van een flinke laag foundation in de zomer wordt niemand blij. Zo’n dikke laag zorgt ervoor dat je huid niet kan ademen, waardoor je juist meer gaat zweten. Een klein laagje van dit product kan geen kwaad wanneer je net even een boost nodig hebt. Houd er in dat geval wel rekening mee dat de foundation gedurende dag kan vervagen of bij veel zweet kan verdwijnen. Wil je wel wát doen aan je gezicht, maar liever geen foundation gebruiken in de zomer? Ga dan voor een corrigerend product, zoals een groene color corrector. Deze groene stift, pen of crème zorgt ervoor dat de roodheid uit je huid minder zichtbaar is. Je kunt ook kiezen voor een paarse kleur die je gezicht een frisse glans geeft of voor een perzikkleur die ervoor zorgt dat je wallen minder zichtbaar zijn.

Vermijd vloeibare make-up; ga liever voor poeder

De één zweet meer in het gezicht dan de ander. Een hete zomerdag is voor die eerste groep vaak bijna niet te doen in combinatie met make-up. In dat geval is het goed om te weten dat je het beste kunt gaan voor make-up op basis van poeder. Vloeibare make-up, zoals foundation of eyeliner, loopt namelijk sneller uit wanneer je gaat zweten. Poeder blijft langer zitten en beschikken ook nog eens over andere goede eigenschappen. Zo geven ze je huid een mooie egale gloed en zorgt een goede poeder ervoor dat je huid er niet vettig uit gaat zien. Bij vloeibare make-up kan dat wel het geval zijn; dit voelt vooral in de zomer helemaal niet prettig aan op de huid.

Lippenstift in de zomer? Check deze tip

Wanneer je een belangrijke zakelijke afspraak hebt, een avondje uiteten gaat met vriendinnen of misschien een leuke date hebt, vinden veel vrouwen het leuk om iets meer tijd en aandacht te besteden aan hun uiterlijk. Een vloeibare lippenstift in de zomer lijkt een no go, maar kan heel goed mits je dat op de juiste manier doet. Dé tip om lippenstift langer zichtbaar te laten zijn op een hete dag is om lippotlood onder de lippenstift te gebruiken. Op die manier heeft de lippenstift een stevige basis om zo beter te blijven zitten. Wat extra mooi meegenomen is, is het feit dat je door lippotlood te gebruiken er ook nog eens jonger uit kunt zien. Gebruik in dat geval een kleur die in de buurt van je eigen lipkleur ligt voor wat extra contrast.

Kies altijd voor een goede fixing spray

Welk product je ook op je huid gebruikt voor een goede basis; zorg er altijd voor dat je óók over een fijne fixing spray in de zomer beschikt. Een fixing spray zorgt ervoor dat alles een beetje op de plek blijft zitten, juist op dagen waarop je wat meer zweet dan normaal. Daarnaast creëer je zo een minder poederige look, wat ook wel prettig en vooral mooi is. Wat misschien wel het grootste voordeel van een fixing spray in de zomer is, is dat het zorgt voor extra verfrissing. Je sprayt dit product namelijk als een soort nevel in je gezicht wat zorgt voor een heerlijk verkoelend effect. Het kan dus geen kwaad om je gezicht af en toe even in te sprayen op een echt warme dag. Zo kom jij de zomer wel door!

Lees ook: Waarom je je make-upkwasten vaker moet schoonmaken

Dit is een partnerbijdrage