Veilig zonnen app

Veilig zonnen doe je met deze app

De zon wordt steeds feller en verbranding ligt op de loer. Hoe kun je toch veilig zonnen? KWF Kankerbestrijding komt met een app die daarvoor zorgt.

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland en UV-straling van de zon vergroot de kans op huidkanker. De oplossing: bescherm jezelf en je kinderen goed tegen de zon! Gelukkig is dat nu nog gemakkelijker met de gratis Zonadvies app van KWF Kankerbestrijding.

Lees ook:Verbrand door de zon? Zo kun je je huid behandelen

Zonverbranding

Iedereen weet dat goed insmeren met zonnebrand van groot belang is. Zo voorkom je dat je huid verbrandt en verklein je de kans op huidkanker. Toch blijkt uit onderzoek dat in 2019 27 procent van de kinderen tussen de 4 en 12 jaar een zonverbranding opliep.

App

De Zonadvies app kan ervoor zorgen dat dat niet meer gebeurt. Want met deze app kun je in een oogopslag zien wat de zonkracht is op jouw locatie. Je krijgt een persoonlijk advies dat past bij jouw huidtype en bij dat van je kinderen, want via deze app krijgen tot zes gezinsleden zonadvies op maat.

Insmeer alert

En wat ook zo handig is: voor iedere geregistreerde persoon kun je een insmeer alert instellen. Je krijgt op je telefoon een reminder te zien dat het weer tijd is om de zonnebrand erbij te pakken.

Gerelateerde artikelen