Nagellak Verwijderen

7 manieren om nagellak te verwijderen zonder remover

Afgebladderde nagellak, maar geen nagellakremover in huis? Met deze trucjes verwijder je nagellak zonder remover.

1. Nagellak verwijderen zonder remover met nog een laagje nagellak

Smeer een laagje doorzichtige nagellak op je nagels. Wanneer de blanke lak nog nat is, kun je het er samen met het laagje kleur eraf wrijven.

Lees ook: Met deze tips blijft je nagellak volgende keer langer mooi

2. Peel off basecoat

Tip voor de volgende keer: er bestaat speciale basecoat die je van je nagels af kunt trekken als je je nagellak zat bent. Hoe werkt het? Begin je manicure met een laagje peel off basecoat, breng daaroverheen je nagellak aan. Als je je nagellak wilt verwijderen, kun je de peel off basecoat voorzichtig lospeuteren en voilà.

Peel off base coat
Shop hier de Maybelline peel off base coat

3. Ontsmettingsalcohol

Kijk in je medicijnkastje: alcohol is ook geschikt om je nagellak te verwijderen.

4. Deodorant

Veel deodorants bevatten een stofje dat nagellak oplost. Je zult wat harder moeten boenen (en je kunt zelfs na het handen wassen beter niet met je handen eten), maar bij hoge nood…

5. Nagellak verwijderen met aceton

Aceton is een ingrediënt in veel nagellakremovers. Heb je nog een fles aceton staan, dan zou je kunnen overwegen om dat te gebruiken. Maar pas op: aceton is een chemisch middel dat gevaarlijk is en het is absoluut niet geschikt als nagellakremover voor alledag. Mocht je je eraan wagen, doe dat dan vooral buiten in de frisse lucht, zodat de geur niet in huis blijft hangen. Was na afloop heel goed je handen.

6. Pulken

Je nagellak eraf krabben, kan je nagels beschadigen. Waag je je er toch aan: laat je nagels dan eerst weken in warm water, dat zorgt ervoor dat de nagellak een makkelijker loslaat.

7. Natuurlijke nagellakremover

Azijn en limoen- of citroensap zijn de combinatie voor een zelfgemaakte natuurlijke remover. Het proberen waard als je de ingrediënten in je keukenkastje hebt staan.

Beeld: Getty Images

Tip van de redactie

Fitbit Versa3 smartwatch

Fitbit Versa3 Ad
Shop

Gerelateerde artikelen