tips-parfum-hele-dag-mee

Met deze tips gaat je parfum de hele dag mee

Natuurlijk willen we de hele dag lekker ruiken. Maar niemand wil zijn dure parfum 5 keer opnieuw moeten sprayen om te zorgen dat hun signature geur blijft hangen. Gebruik daarom de volgende 6 tips om je parfum de hele dag mee te laten gaan.

1. Doe het op na het douchen

Hiermee bedoelen we natuurlijk niet dat je je parfum op een natte huid moet spuiten, want dan wrijf je het er zo weer vanaf als je je afdroogt. Maar vlak na het afdrogen is het beste moment om je in te spuiten met parfum. Dan staan al je poriën namelijk nog open van de stoom van de douche, waardoor je huid geurtjes sneller opneemt en ze dus beter blijven hangen.

2. Smeer je in met crème

Een essentiële stap tussen het afdrogen en parfum sprayen is het aanbrengen van een vochtinbrengende crème. Gebruik natuurlijk geen geparfumeerde crèmes, anders gaat het de geur van je parfum tegenwerken. Wil je wel een crème gebruiken met een fijne geur? Kies dan specifiek voor de matchende crème uit de set van je parfum voor een optimaal effect. 

3. Mik op de pulse points

Mik tijdens het sprayen van je parfum op de pulse points zoals je polsen, nek, knieholtes, achter je oren en in je ellebogen. Dit zijn namelijk de plekken van je lichaam die reageren op je wisselende lichaamstemperatuur, waardoor ze gedurende de dag je geurtje zullen blijven verspreiden.  

4. Spray het op je haar

Je hebt vast weleens per ongeluk je parfum op je haar gespoten. Maar merkte je toen ook dat je je parfum langer bleef ruiken? Dat kan kloppen. Parfum blijft namelijk langer hangen in je haar. Pas alleen wel op met wat je opspuit, want te veel parfum is niet goed voor je haar. Wil je het toch in je haar blijven sprayen? Ga dan op zoek naar een parfumspray die speciaal voor in je haar ontworpen is. Deze zijn wat minder geconcentreerd en bevatten oliën om je haar te voeden. Win-win, dus!

5. Wrijf je polsen niet over elkaar

Hoe natuurlijk het ook voelt om je geur in je polsen te wrijven door ze tegen elkaar aan te wrijven, het is niet de beste manier om je parfum te behouden. Niet alleen kan de geur daardoor namelijk sneller verdwijnen, het kan ook de profiel van je parfum compleet veranderen. En dat is natuurlijk zonde van je heerlijke luchtje!

6. Gooi je oude parfum weg

Heb je ooit dat oude geurtje geroken wanneer je een vintage parfum op spoot? Ja, dat hoort niet. Dat houdt in dat de originele geur allang over de datum is en weggegooid moet worden. Parfum gaat namelijk meestal maar 2 tot 10 jaar mee. Een handige richtlijn: zodra het verkleurd is, anders ruikt of er gek uit gaat zien is het tijd voor een nieuwe fles. Om je parfum langer mee te laten gaan kan je beter niet je mooie flesjes in je badkamer bewaren. Door de vochtigheid in de ruimte kunnen je geurtjes namelijk ook veranderen. Bewaar ze daarom liever in je slaapkamer of misschien op een mooi kastje in de gang of woonkamer, dan dienen ze ook gelijk als decoratie!

Tip van de redactie

De klassieker
Klik hier

Klik hier

Meest favoriete parfum op dit moment

Lancome, La Vi Est Belle
BESTEL HIER

Favoriet van de redactie

Braun Silk-Épil 3-in-1 waterdicht scheerapparaat waterdicht

Brown Silk Epil Ad
Shop

Gerelateerde artikelen