Placeholder

Zo verzorg je je droge handen

Je hebt je handen net ingesmeerd en je ziet de droge velletjes alweer verschijnen. Met deze tips zorg je goed voor je handen.

1. Draag handschoenen
Trek je handschoenen aan als het buiten koud is, zeker met vrieskou. En draag bij voorkeur ook handschoenen als het buiten niet zo koud is. Zeker als je droge handen hebt, zijn handschoenen een goede bescherming voor je droge huid.

2. Gebruik schoonmaakhandschoenen
Schoonmaakmiddel droogt je handen uit. Trek daarom schoonmaakhandschoenen aan zodra je in aanraking komt met sop en schoonmaakmiddelen.

3. Smeer je handen regelmatig in
Smeer je handen het liefst meerdere keren per dag in. Vooral nadat je je handen gewassen hebt, kunnen ze wel een nieuwe laag handcrème gebruiken.

4. Smeer je handen extra dik in voor je gaat slapen
Als je gaat slapen, hoef je niks meer aan te raken. Het perfecte moment om je handen in te smeren met een extra dikke laag vette crème. In plaats van handcrème kun je uierzalf of sudocrème gebruiken. Je kunt eventueel katoenen handschoentjes aantrekken zodat de crème goed kan intrekken.

5. Check de luchtvochtigheid
Een droge lucht in huis, maakt je handen drogen. Met een hygrometer kun je de luchtvochtigheid checken. Is die te laag (onder de 40 procent) dan kun je overwegen een luchtbevochtiger te gebruiken.

6. Gebruik niet te veel zeep
Koop een zeep die zo mild mogelijk voor je huid is en gebruik er niet te veel van. Was je handen liever met koud water dan met warm water.

Beeld: Shutterstock