nagellak langer zitten

Zó blijft je nagellak langer zitten

Heb je ’s ochtends je nagels gelakt, zit er ’s avonds alweer een chip in. Er is een aantal dingen die je kunt doen om je nagellak langer mooi te houden.

1. Begin met een goede basis

Maak je nagels schoon met een beetje nagellakremover. Doe dat ook als er geen restjes nagellak op zitten, zo begin je op schone nagels.

2. Gebruik dunne laagjes

Lag je nagels met dunne laagjes. In het ideale geval gebruik je basecoat, twee laagjes kleur en een laag topcoat. Laat de nagellak tussen iedere laag even drogen.

Lees ook:7 manieren om nagellak te verwijderen zonder remover

3. De lak sealen

De chips ontstaan meestal aan de rand van de nagel. Je kunt deze randjes een keer extra sealen met nagellak. Hoe werkt dat? Na de eerste laag kleur breng je een dun horizontaal laagje nagellak aan op de bovenkant van je nagel. Vervolgens breng je de tweede laag kleur aan over je hele nagel.

4. Doe voorzichtig met je handen

Draag handschoenen als je de afwas doet en gebruik je nagels niet als gereedschap.

5. Slim verbergen

Is één nagel beschadigd terwijl de rest er nog goed uitziet? Doe alleen de beschadigde nagel opnieuw. Dat gaat heel makkelijk met een potje nagellakremover met een sponsje erin. Een andere optie is om een beetje glitters aan te brengen over de gechipte randjes. Lees hoe je gradient nails maakt.

6. Gebruik goede nagellak

Goede nagellak hoeft niet perse van het duurste merk te zijn. Het verschilt vaak per persoon welk merk goed blijft zitten. Probeer af en toe een ander merk en ontdek welk lak voor jou het fijnst werkt. Ook de topcoat kan verschil maken.

7. Gebruik een elektrische polijstvijl

Door het gebruik van een elektrische polijstvijl, kun je er ook voor zorgen dat je nagellak beter blijft zitten. Dit apparaat heeft 2 rollers: een grijze om je nagels egaal te maken en een witte om te polijsten. Omdat je nagellak wilt gebruiken, is in dit geval alleen de grijze roller van toepassing. Doordat deze roller het nageloppervlak egaliseert en deukjes en ribbeltjes glad maakt, kun je je nagellak in een mooie, vloeiende beweging aanbrengen. Het resultaat is strakker gelakte nagels, waarbij je lak langer mooi blijft.

Gerelateerde artikelen