zwangerschap haar

Wat een zwangerschap met je haar doet

Tijdens een zwangerschap gebeurt er veel in je lichaam. Sommige dingen had je verwacht, van andere had je geen idee, zoals wat er met je haar gebeurt…

Volle bos haar

Misschien hoor jij bij de geluksvogels die tijdens de zwangerschap gezegend zijn met een volle bos haar. Dat komt regelmatig voor tijdens een zwangerschap. Tijdens je zwangerschap blijven meer haren in de groeifase, er valt dus minder haar uit en dat zorgt voor een prachtige volle coupe.

Lees ook:10 haarproblemen én oplossingen

Haaruitval

Geniet ervan zolang het duurt, want na de zwangerschap zou je wel eens kunnen schrikken in de douche. Je haar lijkt bij bosjes uit te vallen. Haal een paar keer diep adem: je wordt niet kaal. Doordat je hormonen plotseling weer een stuk minder zijn, zullen er meer haren uitvallen. Haren die tijdens je zwangerschap juist niet uitvielen. Je kunt helaas niets doen tegen de haaruitval na je zwangerschap.

Babyhaartjes

Vrouwen die sinds een paar maanden moeder zijn, kun je soms herkennen aan de babyhaartjes bij hun voorhoofd. Het haar begint weer te groeien, maar de korte haartjes zijn vaak opstandig. Het haar dat terug groeit, kan in het begin wat dunner zijn. Het kost tijd, maar ook dat komt uiteindelijk goed.

Gerelateerde artikelen