Women Legs Tanning Drinks 2100x1440

7 tips om sneller bruinere benen te krijgen

Een jurkje of korte broek staat toch nét iets leuker als je huid gekust is door de zon. Op deze manier krijg je snel bruinere benen.

1. Zorg dat je benen al wat zon zien

Een kwartiertje of een half uur zon per dag kan er al voor zorgen dat je benen een tikje minder wit zijn. Iedere dag even relaxen in de tuin of op het balkon.

Lees ook:Kun je bruin worden als je achter glas zit?

2. Sport buiten, in een korte broek of legging

Een handige trick: sport vanaf het vroege voorjaar buiten met blote benen. De eerste voorjaarszonnestralen zijn sterk, waardoor je benen al een klein beetje voorgebruind worden.

3. Scrub je benen

Door te scrubben verwijder je dode huidcellen van je benen. Je benen worden hierdoor egaler bruin en het zal langer blijven zitten.

4. Ga naar het water

Aan het water word je sneller bruin. Water weerkaatst de stralen, waardoor je aan meer straling wordt blootgesteld. Daarnaast helpt het ook mee als je af en toe een duik neemt. Een natte huid verkleurt sneller.

5. Eet wortels

In wortels zit Bètacaroteen, een stofje dat je huid helpt een bruine kleur aan te maken. Om echt effect te zien, zou je voor langere tijd iedere dag wortels moeten eten of wortelsap moeten drinken. Maar het zou mooi zijn als alle kleine beetjes helpen.

6. Smeer met een spf

Al wil je snel bruin worden, bescherm je huid goed tegen de zon. Smeer je altijd in met een spf als je de zon in gaat. Ja, je wordt ook bruin als je zonnebrand gebruikt en je wilt je huid niet beschadigen.

7. Gebruik zelfbruiner

De enige echte garantie voor kleur op je benen: zelfbruiner. Als je het goed doet, zullen je benen niet oranje uitslaan, maar het aanbrengen van zelfbruiner blijft een precies werkje. Lees onze tips om zelfbruiner netjes aan te brengen.

Tip van de redactie

Nivea Bronze Effect zelfbruiner
Nivea Bronzer Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen