scrubben

Dit is waarom je juist in het najaar je gezicht wil scrubben

In het najaar gaat de centrale verwarming aan en droogt je huid sneller uit. Geef je je huid een opfrisser door een scrub of een peeling? Santé heeft vijf handige aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

Bescherm je gezicht tegen de najaarszon

Als je je huid regelmatig scrubt of peelt, wordt je huid gevoeliger voor zonlicht. Bescherm je huid dagelijks met minimaal factor 15, ook het najaar en in de winter. Ken je deze crème bijvoorbeeld al?

Peelings kunnen je pigmentatie in de war gooien

Een peeling kan een gunstig effect hebben op lichte pigmentvlekjes, maar als je het te grondig aanpakt (hoge concentraties, overmatig gebruik) kan het natuurlijke pigmentatieproces verstoord raken. Voor een donkere huidskleur worden peelings om die reden afgeraden. Met een milde scrub heb je dat risico niet.

Pas op als je acne hebt

Hetzelfde geldt voor een onzuivere acnehuid: je huid kan er enorm van opknappen, maar door overmatig gebruik/verkeerd product kan je huidconditie ook verslechteren. In de zomer drogen pukkeltjes vaak een beetje uit, maar in het najaar kun je vaker last hebben van een onzuivere huid. Kies dan een scrub die ook goed is tegen acne.

KLIK HIER

Vraag eerst advies aan een huidexpert

Bij ernstige huidaandoeningen is het slim eerst advies te vragen aan een huidexpert of dermatoloog voordat je een een scrub of een peeling gebruikt.

De dode huidlaag beschermt je huid

Opmerkelijk: onderzoekers van de Universiteit Leiden ontdekten dat de buitenste dode huidcellen de eerste verdedigingslinie van de huid vormen tegen schadelijke vrije radicalen. Of het weghalen van deze laag slecht is voor de overige huidlagen, is nog niet duidelijk. Kies voor een scrub met natuurlijke ingrediënten, zoals deze.

KLIK HIER

Tekst Santé, beeld GettyImages

BESTEL HIER