Placeholder

Maak je huid feestdagen-proof

Een gladde, gezonde en stralende huid met de feestdagen? Yes, please! Een goede voorbereiding is het halve werk – ook als het op het verzorgen van je huid aankomt. Met deze vier tips tover je je huid in twee weken om tot de beste versie van zichzelf.

 

1. Vitamines op het menu

Aan je huid is af te lezen wat je dagelijks in je mond stopt. Wens je met kerst een gezonde glow? Dan is het slim je dagmenu eens kritisch onder de loep te nemen. Te veel suiker en verzadigde vetten kunnen je een grauwe teint bezorgen en werken bovendien een onzuivere huid in de hand. Ook zuivelproducten kunnen – wanneer je hier gevoelig voor bent – puistjes veroorzaken. Zet in de periode voor kerst hoofdzakelijk groenten, fruit en onverzadigde vetten (vette vis, avocado’s, noten) op het menu en je huid zal je dankbaar zijn.

Lees ook:In 6 stappen van je grauwe herfstteint af

2. Exfolieer je huid glad

Dode huidcellen veroorzaken een doffe, grauwe teint. Je rekent ermee af door regelmatig te exfoliëren. Kies in december voor een vloeibare exfoliant, die je drie tot vier keer per week onder je dagcrème aanbrengt. Een exfoliant verbetert de huidtextuur, werkt herstellend en geeft je teint een boost. Bovendien beschadigt een vloeibare exfoliant je velletje niet – een risico dat je loopt door (te fanatiek) te scrubben met schurende korrels.

3. Vitamine C laat je stralen

Vitamine C is een alleskunner: dit antioxidant maakt de huid egaler, geeft een frisse teint en heeft sterke anti-aging eigenschappen. Voeg vitamine C vanaf nu in kuurvorm toe aan je huidverzorgingsroutine om rond 24 december een stralendere huid te verwelkomen. Onze favoriet: DOCTOR BABOR Pro Vitamin C Concentrate.

4. Handen thuis

Hoe vaker je aan je huid zit, hoe meer bacteriën je over je gezicht verspreidt. Om maar te zwijgen over het uitknijpen van puistjes (wat negen van de tien keer een nóg grotere pukkel oplevert… frustrerend!). Is een gladde huid all you want for Christmas? Dan zit je het liefst twee weken op je handen. Figuurlijk dan.

Tekst: Carlijn Biesemaat

Gerelateerde artikelen