haar ouder lijken

Hoe je haar je ouder kan laten lijken

Ooit wilde je niets liever dan ouder lijken, tegenwoordig voorkom je dat liever. Dit zijn 5 manieren waarop je haar je ouder kan laten lijken.

1. Je haar is niet de juiste lengte

Hoe weet je of je haar te kort of te lang is? Dat is lastig. Je kunt je laten adviseren door een goede kapper. Iets om te onthouden: je haar legt meestal de nadruk op waar het eindigt. Een lange bob tot je kin, is daarom niet ideaal als je je hangende kin probeert te verbergen.

Lees ook:Waarom wordt de een jonger grijs dan de ander?

2. Je draagt al jaren hetzelfde kapsel

Heel vertrouwd dat kapsel dat je al tien jaar hebt, maar soms is het tijd voor verandering. Je kleding van tien jaar geleden draag je waarschijnlijk ook niet meer.

3. Je haarkleur laat je huid dof lijken

Door de jaren heen verandert je huid en daarmee ook de tint. Het kan daardoor dat wat mooi stond toen je 18 was, nu niet echt meer een succes is. Een kleine kleurverandering of -nuance kan een groot verschil maken. Een beetje kleurverschil, zoals highlights, in je haar staat vaak mooi.

4. Je gebruikt de verkeerde producten

De structuur van je haar verandert naarmate je ouder wordt. Wissel eens van stylingsproduct om te zien wat dat voor je haar doet.

5. Je haar is op gelijke lengte

Laagjes in je haar zorgen voor beweging in het haar. Verder zorgen laagjes ervoor dat je makkelijker volume creëert. Handig, want naarmate je ouder wordt, wil het volume weleens minder worden.

Gerelateerde artikelen