Eucalyptus

Waarom je Eucalyptus in je douche wilt hangen

Het ziet er misschien wat gek uit, maar het schijnt echt te werken: een tak eucalyptus aan je douche hangen in de badkamer. Waar het goed voor is? Dat lees je in dit artikel!

1. Luchtwegen openen

Naast dat het er mooi uitziet heeft eucalyptus ook een aantal praktische functies die goed zijn voor je gezondheid. Allereerst zorgt het ervoor dat je luchtwegen zich openen wanneer je onder de douche stopt. Heel fijn dus wanneer je een verkoudheid te pakken hebt tijdens de gure herfst- en wintermaanden.

2. Wakker worden!

Stap je altijd ’s ochtends onder de douche? Het kan zijn dat je dan wat moeite hebt om wakker te worden. Goed nieuws! Doordat je luchtwegen door de eucalyptus geopend worden, zoals we hierboven schreven, gaat er ook meer zuurstof naar je hersenen waardoor je meer wakker wordt.

3. Ontspannen maar

De geur van eucalyptus in je badkamer kan zorgen voor een ontspannen gevoel. Het zit niet voor niets in heel veel badproducten verwerkt. Het is en blijft wel een natuurproduct, dus het zal verschillen per bos hoeveel je nodig hebt om het goed te kunnen ruiken.

Lees ook: waarom je een Eucalyptus in huis moet nemen

Bron: Vriendin, Natuurlijk bloemen
Beeld: Getty Images