DIY gezichtsmasker

DIY: zo maak je een gezichtsmasker speciaal voor jouw huidtype

Dat geen huid hetzelfde is, weet iedereen. Daarom kun je ook niet zomaar elke crème, gel of masker op je gezicht smeren. Toch zin in een gezichtsmasker? Santé heeft de lekkerste DIY-gezichtsmaskers voor jouw huidtype op een rijtje gezet.

Vette huid

Als je een vette huid hebt, maakt je huid te veel talg aan. Dit houtskoolmasker werkt goed voor je huid,  omdat houtskool het teveel aan olie absorbeert. Dit heb je nodig:

Voeg de bentoniet klei toe aan het water en laat het een paar minuten weken. Voeg daarna de houtskoolpoeder en de honing toe en meng de ingrediënten door elkaar. Breng het masker aan op een gereinigde huid aan en vermijd de mond en ogen. Laat het masker 15 minuten drogen en spoel het daarna af met warm water.

Lees ook:4 huidproblemen opgelost

Droge huid

Heb jij juist een droge huid? Dit masker kun je elke week gebruiken om de huid te hydrateren met natuurlijke ingrediënten. Dit heb je nodig:

Meng de ingrediënten door elkaar en breng het masker aan op je gezicht. Je kunt het ook alleen aanbrengen op de meest droge plekjes. Laat het masker inwerken voor 15 minuten en spoel het daarna af met warm water.

Verouderde huid

Wil je je huid gladder maken en fijne lijntjes vervagen? Probeer dan dit masker met papaja. In papaja’s zit vitamine C en antioxidanten, dus naast het gladder maken van je huid reinigt dit masker ook. Dit heb je nodig:

  • Een papaja
  • 2 Theelepels melk
  • 1 Eetlepel natuurlijke honing

Schep de helft van de papaja in een blender en pureer hem. Giet de papaja-puree over in een bakje en voeg de honing en melk toe. Roer de ingrediënten goed door elkaar en breng het masker aan op je gezicht. Wacht 20 minuten en was het masker daarna goed van je gezicht af met warm water.

Gevoelige huid

Als je een gevoelige huid hebt, kun je je huid kalmeren met dit masker. De vitamine E in dit masker beschermt je huid en heeft een helend effect. Dit heb je nodig:

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Prak de helft van de avocado in een bakje totdat je een glad mengsel hebt. Voeg hier de vitamine E olie aan toe en mix goed door elkaar. Breng het masker aan op je gezicht en laat het 20 minuten intrekken. Was daarna je huid met lauwwarm water.

Bronnen: Healthline.com, Siobeauty.com

Gerelateerde artikelen