Beautytips Winter

Handig: beautytips voor koude dagen

De kou doet een aanslag op je huid en haar. Deze 7 praktische beautytips houden je huid en haar mooi en zacht in de kou. Handig!

Multitasken met lippenbalsem

Heb je na een fietstocht door de kou droge handen? Smeer dan niet alleen je lippen in met lippenbalsem. Voorzie meteen je nagelriemen en eventueel je knokkels van een dun laagje.

Lees ook:Doen: kouder en korter douchen in de winter

Vermijd producten met alcohol

Alcohol is een beauty-ingrediënt dat je huid en haar uitdroogt. Probeer producten met alcohol daarom zoveel mogelijk te vermijden.

Zachte handen

Smeer je handen regelmatig in met handcrème. Bescherm ze extra tegen de kou door handschoenen te dragen.

Smeren, smeren, smeren

Voor een zachte huid in de winter is smeren essentieel. Daarnaast is er nog verschil tussen smeren en smeren. Kies voor een extra voeden en hydraterend product, zoals bodybutter.

Laat je haar aan de lucht drogen

Is je haar droog, pluizig en bepaald niet op haar best? Probeer het dan zo min mogelijk te fohnen en stylen met warme tangen.

Douche niet te heet

Een hete douche is verleidelijk in de koude maanden, maar het is niet bevordelijk voor je huid en haar. Douche liever lauwwarm. Droog jezelf daarna voorzichtig af, niet te hard wrijven dus en smeer je lichaam daarna in.

Weg statisch haar

Door de kou raakt je haar sneller statisch geladen. Met een droogtrommeldoekje hou je je statische haar in toom. Gebruik verder liever een houten kam in plaats van plastic. Nog een tip tegen statisch haar.

Tip van de redactie

FLOW zerowaste biologische shampoo bar
Flowshampoobar
Shop

Gerelateerde artikelen