kokosvet

Beautyproduct: kokosvet

Kokosvet wordt niet alleen gebruikt om te koken, het is ook een fijn beautyproduct voor je haar en lichaam.

Wat is kokosvet?

Kokosvet is een tropische olie die gemaakt wordt uit gedroogd wit vruchtvlees van kokosnoten. Het wordt ook wel kokosolie genoemd. Kokosvet verandert in olie bij een temperatuur van 25 graden.

Lees ook:Is kokoswater goed voor je?

Kokosvet als beautyproduct

Om kokosvet als beautyproduct te gebruiken, moet het 100% kokosvet of -olie zijn. Controleer bij twijfel altijd even de ingrediëntenlijst. Je kunt het kopen bij toko’s en supermarkten.

Haarmasker

Kan je haar wel een boost gebruiken? Kokosolie werkt erg snel en goed als haarmasker. Je gebruikt het op droog haar, voordat je je haar gaat wassen. Pas op voor vetvlekken in je kleding.

Neem een beetje kokosvet smelt het tussen je handen en verdeel het goed over je haar. Zet je haar eventueel vast in een knotje en laat het kokosmasker ongeveer 10 minuten intrekken. Wil je echt een intensief masker gebruiken, kun je het gerust langer latehn intrekken. Om het masker uit te wassen, gebruik je iets meer shampoo dan je gewend bent. Mocht je haar daarna nog vet aanvoelen, was het dan nog een keer met minder shampoo. Je haar zal daarna glanzen en zijdezacht aanvoelen.

Lichaamsolie

Kokos zit niet voor niets in zoveel crèmes en lotions. Kokosolie gaat huidveroudering tegen en is enorm vochtinbrengend en zacht voor de huid. Smeer je lichaam ermee in of gebruik het als massageolie. Smeer ook droge plekjes en kloven op je voeten eens goed in met kokosolie.

Lippenbalsem

Schep een klein beetje kokosvet in een klein blikje en stop het in je handtas. Kokosvet werkt geweldig als lippenbalsem.

Tandpasta

Uit een recent onderzoek is gebleken dat kokosolie werkt tegen gaatjes. De olie

gaat de groei van bacterieën tegen. Geen mondspoeling in huis? Dan kun je kokosolie als vervanging gebruiken. Gebruik wel een geurloze olie, bijvoorbeeld deze

Tip van de redactie

Lanterfant loungebank Liv
Lanterfant Bank Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen