zuiniger beautyproducten

9 tips om zuiniger met je beautyproducten om te gaan

Door het hamsteren zijn je favoriete beautyproducten vaak uitverkocht. Zo maak je je verzorgingsproducten tot de laatste druppel op.

1. Knip tubes open

Plastic tubes kun je makkelijk openknippen. Als je denkt dat de tube leeg is, zul je verbaasd zijn hoeveel er nog uitkomt nadat je hem hebt opengeknipt. Je kunt het product overscheppen in een klein potje. Handig om mee te nemen als je reist met alleen handbagage.

Lees ook:Hoe bewust zijn jouw beautyproducten?

2. Breng foundation aan met je vingers

Een deel van de foundation wordt opgezogen door het sponsje waarmee je het aanbrengt. Met je vingers breng je foundation dus een stuk zuiniger aan.

3. Mix je foundation met dagcrème

Dit is een goede tip voor wanneer je wat minder dekking nodig hebt. Daarnaast kun je als je foundation bijna op is een beetje dagcrème in je foundationtube spuiten. Zorg dat het goed met elkaar mengt en je kunt er nog even tegenaan met je verdunde foundation.

4. Geef je nepwimpers een tweede leven

Met een oud schoongemaakt mascaraborsteltje kun je lijmrestjes van je nepwimpers poetsen. Daarna zien ze eruit als nieuw en kun je ze nogmaals gebruiken.

5. Laat je mascara weken in warm water

Als er geen mascara meer op je borsteltje komt, zou het kunnen dat alle mascara aan de rand geplakt zit. Door de huls even te weken in warm water, gaat je mascara nog even mee.

6. Je hebt minder shampoo nodig dan je denkt

Om je haar schoon te maken, heb je echt maar een klein drupje shampoo nodig. Begin met weinig shampoo, je kunt altijd nog wat extra pakken.

7. Maak een kapotte poeder weer heel

Je oogschaduw glipt uit je handen en je ziet het gebeuren… Hij is in honderden stukjes gebroken en lijkt niet meer te redden. Of toch wel? Je kunt een poging wagen met alcohol van de drogist. Verkruimel de oogschaduw of poeder zoveel mogelijk (je kunt toch al niets meer verpesten) en giet er wat alcohol bij. Meng het tot een pasta en druk de poeder stevig terug in het palletje.

8. Fix een gebroken lippenstift

Met een aansteker kun je het afgebroken stuk lippenstift vastsmelten aan de rest.

9. Gebruik het laatste restje lippenstift

Met een klein penseeltje kun je je lippenstift tot de bodem opmaken. Je kunt je lippenstift ook standaard met een kwastje aanbrengen, de lippenstift is daardoor zuiniger in gebruik.