Handen

8 tips om je handen zacht te houden in de koudere maanden

Sinds het buiten iets kouder is, zijn onze handen meteen droger. Ze kunnen wat extra verzorging gebruiken. Met deze tips houd je de huid van je handen zacht en soepel.

1. Draag handschoenen

Draag handschoenen als je buiten bent. Zo krijg je minder snel kloofjes en velletjes. Als je heel snel last hebt van droge handen, kun je het best al handschoenen dragen als het buiten niet heel koud is.

Lees ook:6 gewoontes die slecht zijn voor je huid

2. Gebruik schoonmaakhandschoenen

Schoonmaakmiddel droogt je handen (extra) uit. Trek schoonmaakhandschoenen aan zodra je in aanraking komt met sop en schoonmaakmiddelen.

3. Smeer je handen regelmatig in

Smeer je handen het liefst meerdere keren per dag in. Vooral nadat je je handen gewassen hebt, kunnen ze een nieuwe laag handcrème gebruiken.

4. Smeer je handen extra goed in voor je gaat slapen

Voor je naar bed gaat, is het perfecte moment om je handen in te smeren met een extra laag crème of een iets vettere handcrème dan dat je overdag gebruikt. Je kunt eventueel katoenen handschoenen aantrekken zodat de crème goed kan intrekken.

5. Check de luchtvochtigheid

Droge lucht in huis, maakt je handen droger. Met een hygrometer kun je de luchtvochtigheid controleren. Is die te laag (onder de 40 procent), dan kun je overwegen een luchtbevochtiger te gebruiken, zoals deze, die mooi en betaalbaar is.

Klik hier

6. Gebruik niet te veel zeep

Koop een zeep die zo mild mogelijk voor je huid is en gebruik er niet te veel van, ook al is dat moeilijk in deze tijden van corona. Was je handen niet met heet water. Water droogt je huid uit, en vooral warm water.

7. Gebruik nagellakremover zonder aceton

Aceton droogt je nagels en nagelriemen erg uit. Heb je daar in de winter erg veel last van? Verwijder je nagellak dan liever met een nagellakremover zonder aceton. Laat je nagels tussen de lakbeurten door een paar dagen naturel, zodat ze kunnen herstellen.

8. Vergeet je nagelriemen niet te verzorgen

Masseer ze extra goed in met je handcrème of gebruik kokos- of olijfolie om ze een extra verzorgende treatment te geven. Dit is op dit moment de meest gewilde handcreme.

KLIK HIER

Tip van de redactie

Monzana elektrische deken

Elektrische Deken Monzana 500x350 1
Shop

Gerelateerde artikelen