Vrouwbedspiegelhuid 2100x1440

6 gewoontes die slecht zijn voor je huid

Te weinig water drinken en te weinig slapen, hebben een slechte invloed op je huid. Dat weten we inmiddels, maar wat dacht je van de volgende 6 gewoontes?

Puistjes uitknijpen

Als je het uitknijpen van puistjes verkeerd doet, duw je bacteriën dieper in je huid en kan er een ontsteking ontstaan.

Lees ook:5 weetjes over je huid

Een lange warme douche

Een stomende douche kan heerlijk zijn als je verkouden bent, maar voor je huid is het minder goed. Het droogt je huid behoorlijk uit. Zodra je huid rood wordt, heb je eigenlijk al te lang onder de warme douche gestaan.

Telefoneren

Je telefoon is een bron van bacteriën, die je tijdens een telefoongesprek tegen je gezicht duwt. Maak het scherm van je telefoon regelmatig schoon.

Haarproducten die op je huid belanden

Wanneer je met haarspray sprayt, kan er soms iets op je huid belanden. Om dat te voorkomen kun je je voorhoofd beschermen met een brede haarband of een handdoek.

Een vieze (zonne)bril dragen

Maak je zonnebril regelmatig schoon. De bacteriën op het montuur kunnen zorgen voor irritatie of puistjes, vooral de neusbrug is er bij veel mensen gevoelig voor.

Met je ogen knijpen

Je hebt het vast al eens gehoord: met je ogen knijpen veroorzaakt rimpeltjes. Merk je dat je veel met je ogen knijpt? Misschien is het tijd om de afspraak bij de opticien te plannen.

Bron: Elle.com

Tip van de redactie

Biodermal Glow Serum
Biodermalglow
Bestel hier

Gerelateerde artikelen