Makeup

Je make-up eraf halen? Maak deze 5 fouten niet!

Nu horen we je denken: hoe moeilijk kan het zijn om je make-up eraf te halen? Een watje en wat make-up remover en je komt al een heel eind, toch? Maar er komt vaak meer bij kijken dan alleen het wegvegen van oude mascara en foundationresten. Deze 5 fouten wil je in ieder geval niet maken als je je make-up eraf haalt!

1. Oogmake-up remover gebruiken voor je gezicht

Nee, dit is geen marketingstunt: oogmake-up remover is echt speciaal voor je ogen. Het is vaak namelijk een stuk hardnekkiger dan make-up remover voor je gezicht en bevat veel meer oliën. Dat werkt natuurlijk top voor hardnekkige mascararesten, maar diezelfde oliën kunnen je huid irriteren of je poriën verstoppen. Gebruik je oogmake-up remover dus vooral voor je ogen en kies voor een ander reinigingsproduct voor de rest van je gezicht.

Lees ook: ‘Waarom je je make-up kwasten vaker moet schoonmaken

2. Gezichtsreiniger gebruiken als make-up remover

Andersom geldt hij net zo… Een te zachte remover gebruiken voor om je make-up eraf te krijgen is ook geen aanrader. Een gezichtsreiniger bevat vaak namelijk te weinig vochtinbrengende elementen. Als je een gezichtsreiniger gebruikt als make-up remover, ontdoe je je huid van natuurlijke oliën en hou je een droge huid over. En dan hebben we het nog niet eens over de restjes make-up die achterblijven…

3. Alleen make-up doekjes gebruiken

De meeste make-up doekjes zijn niet alleen slecht voor het milieu, ze zijn ook niet altijd even goed voor je huid. Als je doekjes gebruikt om je make-up eraf te halen trek je namelijk meer aan je huid en krijg je vaak niet goed alle make-up eraf. Daardoor verstoppen je poriën sneller, waardoor je huid gaat irriteren. Wil je toch graag make-up doekjes blijven gebruiken? Kies er dan voor om ze te gebruiken na het grondig schoonmaken van je gezicht om de laatste restjes make-up weg te halen.

4. Te hard scrubben

De huid van je gezicht is een stuk gevoeliger dan de huid van de rest van je lichaam. Te hard scrubben of een hardnekkige scrub gebruiken is daarom niet echt verstandig. Wrijf ook niet te hard heen en weer met watjes of washandjes, anders kan je je huid beschadigen. Beweeg daarentegen juist in rustige circulaire bewegingen over je gezicht en verwijder je oog make-up door zijwaarts van de ene naar de andere kant te vegen – dus niet heen en weer. Met je handen je gezicht wassen kan ook al te heftig aanvoelen voor je gezicht, dus pas ook met het op dat je niet te rigoureus te werk te gaat.

5. Je hals, kaak en haarlijn overslaan

Is je huid vaak geïrriteerd langs je haarlijn of op je kaken? Dat kan komen omdat je ze vergeet schoon te maken. Een gezicht vol make-up ziet er natuurlijk gek uit als je je hals, kaak en haarlijn niet meeneemt, maar dan moet je ze natuurlijk ook goed schoonmaken. Daarnaast is je nek is een van de belangrijkste plekken om je make-up goed weg te halen. Dit is namelijk een van de eerste plekken die tekenen van ouderdom gaat te vertonen. Vergeet dus niet goed ook daar alle make-up te eraf te halen voor een schone en stralende huid!

Beeld: GettyImages, Bron: Realsimple.com

Tip van de redactie

Samsung Galaxy Watch Active 2
Smartwatch Ad
Shop

Gerelateerde artikelen