beautyfouten-impact-milieu

Deze 5 beautyfouten hebben een impact op het milieu

Ben jij een fervent beautylover en wil je graag een steentje bijdragen aan het milieu? Dan is dit artikel precies wat je zoekt: we hebben 5 beautyfouten op een rij gezet die een negatieve impact op het milieu hebben. Door deze niet meer te maken, kan jij dus iets goeds doen voor de wereld! Lees je mee?

1. Je recyclet lege verpakkingen niet

Dit is de simpelste, maar misschien ook wel de meest voorkomende fout die gemaakt wordt. Je lege beautyproducten in de prullenbak gooien heeft enorme impact op het milieu en je kan er heel makkelijk verandering in brengen. Hoe? Door wél je producten te recyclen. Zo kan je ervoor zorgen dat jouw beauty-afval niet het milieu zal vervuilen en zorg je ervoor dat je met een goed geweten je volgende beautyproducten kan shoppen. Wist je trouwens dat sommige merken je ook de mogelijkheid geven om lege verpakkingen bij henzelf in te leveren? Dan gebruiken zij ze opnieuw en kan jij een leuke korting krijgen op je nieuwe producten. Klinkt goed, toch?

Lees ook: ‘5 spullen die je beter niet met elkaar kunt delen

2. Je shopt van niet duurzame merken

Alhoewel je soms denkt dat je van clean beauty merken producten shopt, kan het ook zomaar zijn dat je misleid bent en het merk toch niet helemaal duurzaam is. Zorg daarom dat jij goed je research doet voordat je van een bepaald merk producten gaat shoppen. Zo kun je meestal wel achterhalen of merken proefdiervrij produceren en kan je aan de ingrediëntenlijst zien of er geen ongewenste middeltjes in de producten verwerkt zijn. Ook is het goed om te letten op verpakkingen die recyclebaar zijn.

3. Je gebruikt weggooidoekjes

Maak jij iedere dag je gezicht schoon met make-updoekjes die je daarna direct in de prullenbak gooit? Dat kan je beter niet meer doen. Het katoen wat hiervoor wordt gebruikt is niet afbreekbaar en is dus niet milieuvriendelijk. Je kan beter switchen naar herbruikbare pads die je kan wassen. Niet alleen beter voor het milieu, maar ook handig voor jezelf: je hoeft je voorraad niet meer aan te vullen én je stelt je huid niet bloot aan schadelijke pesticiden in het katoen. Win-win, dus!

4. Je laat producten niet bijvullen

Grote kans dat je bepaalde beautyproducten hebt die al een tijdje favoriet zijn. Maar zeg eens eerlijk; koop jij altijd een nieuwe als de vorige op is, of laat je de oude bijvullen? Sommige merken geven je de mogelijkheid om je lege producten bij te vullen, waardoor je minder verpakkingsmateriaal verspilt. Er zijn vast initiatieven rondom jouw favoriete producten, dus ga eens op onderzoek uit en laat jouw lege producten bijvullen!

5. Je maakt producten niet op

Ben jij een serial beauty dater? Oftewel: koop jij vaak nieuwe producten zonder dat je de oude hebt opgebruikt? Misschien wil je wel van merk wisselen of misschien wil je gewoon graag dat ene product hebben. Dat snappen we, echt waar. Maar echt milieuvriendelijk is het niet (en je portemonnee vindt het ook minder prettig, trust us). Probeer daarom je beautyroutine beter af te bakenen en spreek met jezelf af dat je pas een nieuw product mag kopen als een oude op is. Wil je echt experimenteren? Kies dan voor merken die hun producten leveren zónder verpakking, maar in recyclebaar papier, bijvoorbeeld. Heb je echt veel producten waar je niets meer mee wil doen? Geef ze dan weg aan mensen die ze wél gaan gebruiken. Let wel op wat voor producten het zijn: mascara’s en eyeliners wil je over het algemeen liever niet delen in verband met persoonlijke hygiëne.

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen