Zachte Huid

In 3 stappen een zachte huid

Een zachte huid, wie houdt er niet van? In de herfst- en wintermaanden is de kans op een droge huid een stuk droger. Met deze 3 stappen krijg je (ook in de herfst en winter) weer een zijdezacht huidje.

  1. Exfolieer je huid glad met een peeling op basis van enzymen. Deze milde vorm van exfoliëren verwijdert dode huidcellen en maakt het huidoppervlak zacht.
  2. Een lotion op basis van glycerine herstelt de pH-waarde van de huid, hydrateert en verfrist.
  3. Breng een verzachtende crème aan wanneer de huid nog vochtig is van de lotion. Zo kan de crème dieper intrekken en beter hydrateren.

Zoenbaar zachte lippen

Parfum, kleurstoffen en irriterende stoffen als menthol kunnen je lippen uitdrogen. Houd je lippen dit najaar glad en zacht met een rijke lippenbalsem waaraan sheaboter, cacaoboter of plantaardige olie- soorten ( jojobaolie, castorolie, avocado-olie) zijn toegevoegd. Ben je vegan? Controleer het etiket van je lippen- balsem dan op de vaak aanwezige stofjes lanoline (afkomstig van wolvet van schapen) en bijenwas.

Lees ook: Droge huid? Dit kan helpen

Siliconen: yay of nay

Siliconen maken je huid heerlijk zacht, maar ze hadden lang wel een slechte naam. Ze zouden je huid afsluiten
en onzuiverheden in de hand werken. Het klopt inderdaad dat siliconen een laagje op de huid leggen, maar dat laagje is juist beschermend. Siliconen als dimethicone en cyclome- thicone zorgen ervoor dat bacteriën worden geweerd en de huid beter vocht kan vasthouden. Je poriën kunnen wél verstopt raken wanneer je het ’s avonds niet van je gezicht af wast.

Genoten van dit artikel? Dit artikel stond in het blad Santé, dat maandelijks in de winkel ligt!

Tekst: Carlijn Biesemaat
Beeld: Getty Images