Geld Besparen Koud Wassen

Hoeveel geld kun je besparen als je kleding kouder wast?

Je kleding op 30 graden wassen, in plaats van op 40 graden. Hoeveel geld scheelt dat nu eigenlijk? Wij zochten het uit.

Geld besparen

Volgens de Consumentenbond kost een was op 30 graden 7 cent, een was op 40 graden kosten 10 cent, een was op 60 graden kosten 18 cent en een was op 90 graden kost 29 cent. Er valt dus best wat te besparen op je rekening als je slim kiest.

Ondergoed, handdoeken en beddengoed kun je vanwege de hygiëne het best op 60 graden wassen. Draai daarnaast regelmatig een kookwas om je wasmachine schoon te houden.

Lees ook: Op welke temperatuur kun je het best wassen?

Hoeveel kost een droger aan elektriciteit?

De kosten van de was drogen in een droger kunnen verschillen, maar het kan zo oplopen tot 100 euro per jaar. Let bij de aanschaf van een droger op het energielabel. Kijk ook naar hoe lang een droogprogramma duurt. De was buiten drogen, blijft de beste optie voor het milieu en je portemonnee.

Was Binnen Drogen

Was buiten drogen

De goedkoopste oplossing – waarmee je het meeste geld bespaart – is je was minder vaak wassen. Sommige kleding kun je ook wel een paar dagen achter elkaar dragen. Of je hangt je was aan een hangertje in de badkamer of buiten om te laten luchten. En je was buiten drogen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Was Drogen In De Winter

Tip van de redactie

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Santé