Beddengoed Wassen

Deze fouten maak je waarschijnlijk bij het wassen van je lakens

Het wassen van je lakens spreekt toch voor zich? Nou, er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Deze 4 bijvoorbeeld.

Heb je een mooi dekbedovertrek of lakens met ruches? Een linnen dekbedovertrek of kussenslopen die je graag mooi wil houden? Lees dan deze 4 tips van Santé.

Overladen van de wasmachine:

  • Een veelvoorkomende fout is het overladen van de wasmachine met te veel lakens tegelijk. Hierdoor kunnen de lakens niet goed schoon worden en kunnen ze niet gelijkmatig worden gewassen. Het is beter om de wasmachine niet meer dan tweederde tot driekwart vol te laden, zodat de lakens voldoende ruimte hebben om te bewegen en grondig worden gereinigd.
Wasmachine

Gebruik van te veel wasmiddel:

  • Een andere fout is het gebruiken van te veel wasmiddel. Dit kan leiden tot overtollig schuim, waardoor het moeilijk wordt om het wasmiddel volledig uit de lakens te spoelen. Te veel wasmiddel kan ook residu achterlaten dat de vezels van de lakens kan beschadigen en huidirritatie kan veroorzaken. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking van het wasmiddel en pas deze aan op basis van de waterhardheid en de vuilgraad van de lakens.
spullen delen handdoek beddengoed wassen

Lees ook: 5 dingen die je beter niet in de droger kunt doen

Gebruik van te hoge temperaturen:

  • Het wassen van lakens op te hoge temperaturen kan de stof beschadigen en de levensduur verkorten. Hoewel het verleidelijk kan zijn om lakens op een zeer hete temperatuur te wassen om bacteriën te doden, kunnen de meeste lakens prima worden gereinigd op lagere temperaturen. Raadpleeg het label van de lakens voor de aanbevolen wasinstructies en pas de temperatuur dienovereenkomstig aan.

Lees ook: dit is waarom appelazijn zo gezond is

Negeren van speciale wasinstructies:

  • Het negeren van specifieke wasinstructies op het label van de lakens is een veelgemaakte fout. Sommige lakens hebben speciale zorg nodig, zoals het vermijden van bleekmiddel, het gebruik van een mild wasmiddel of het drogen op een lagere temperatuur. Het is belangrijk om deze instructies te volgen om ervoor te zorgen dat de lakens goed worden verzorgd en hun kwaliteit behouden.

Leestip

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Santé

Suus Sengers