Hondenrassen Niet Verharen

Top 7 hondenrassen die nauwelijks of niet verharen

Wil je het plezier van een hond in huis, maar liever niet de dagelijkse strijd met haren? Wij hebben de ideale lijst samengesteld van hondenrassen die weinig tot geen haar verliezen

Hondenrassen die nauwelijks of niet verharen

Labradoodle hondenrassen niet verharen
Labradoodle

Labradoodle

Labradoodles zijn niet alleen een trendsetter onder de hondenrassen, maar zijn ook honden die nauwelijks verharen. Deze krullenbol, een kruising tussen een Labrador en een Poedel, is hypoallergeen en daarom ideaal voor mensen met allergieën.

Shih Tzu
Shih Tzu

Shih Tzu

Laat je niet misleiden door het formaat van de Shih Tzu. Deze kleine leeuw heeft een hart van goud en een vacht die nauwelijks verhaart. Zijn lange, zijdeachtige haren vereisen wel regelmatig onderhoud, maar je stofzuiger blijft grotendeels werkloos.

Bichon Frise
Bichon Frise

Bichon Frisé

Met een Bichon Frisé in huis is het altijd feest. Deze kleine, vrolijke krullenbol is niet alleen een hartendief, maar laat ook geen haren achter. Zijn wollige vacht vraagt wel om een regelmatige trimbeurt.

Lees ook: Waarom een rugzak voor honden zo populair is

Maltrezer
Maltrezer

Maltezer

De Maltezer, bekend om zijn elegante, lange witte vacht, is verrassend onderhoudsvriendelijk. Deze aristocratische schoonheid verliest nauwelijks haar, waardoor je interieur net zo chic blijft als je hond.

Yorkshire Terrier
Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier

De Yorkshire Terrier mag klein zijn, maar zijn persoonlijkheid is groots en dat laat hij ook weten door flink te blaffen. Dit ras heeft een fijne, zijdeachtige vacht die nauwelijks verhaart. Als je het blaffen voor lief neemt, staat er tegenover dat je vloer lekker fris blijft.

hondenrassen niet verharen Italiaanse windhond
Italiaanse windhond

Italiaanse Windhond

De Italiaanse Windhond is de definitie van elegantie en snelheid. Zijn korte, gladde vacht verhaart amper, waardoor deze atletische schoonheid perfect past in een strak en stijlvol interieur.

West Highland White Terrier
West Highland White Terrier

West Highland White Terrier

De West Highland White Terrier, of Westie, is een charmeur met een avontuurlijke geest. Zijn dikke, ruige vacht is verrassend onderhoudsarm en laat weinig haar achter.

Met deze hondenrassen kun je genieten van het gezelschap van een hond, zonder de dagelijkse strijd tegen rondslingerende haren. Weet jij nog rassen die nauwelijks verharen?

Tip van Santé

Maak het verzorgen van je hond na een modderig avontuur gemakkelijk met de professionele hondenföhn. Snel droog en zacht, net als in een salon, dankzij het stille design en 4 opzetstukken. Ideaal voor elk hondenbaasje. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 7 meest hilarische langharige hondenrassen

Foto: Getty Images
Bron: Vriendin