Vrieskou Haar

Heeft vrieskou invloed op je haar?

Het is aardig koud buiten. Wanneer de temperaturen onder nul raken heeft dat invloed op je huid, maar de vrieskou doet ook iets met je haren. Wat precies? Dat lees je hier!

Een slappe coupe, droog en pluizig haar of juist heel statisch. In de winter wil je haar door de vrieskou nog wel eens gekke dingen doen. De oorzaak daarvan kan het weer zijn. Wanneer het buiten vriest is de lucht namelijk droger en kouder. Die droge lucht trekt het vocht uit je haar en huid. En daardoor wordt je haar dus droger.

Nu we weten dat de vrieskou invloed heeft op je haar is het natuurlijk ook fijn om te weten wat je eraan kunt doen. Want uiteindelijk moet die warme muts toch ook weer een keertje af en dan wil je niet dat je haar helemaal droog of beschadigd is.

1. Hydraterende producten

Wanneer je haar droger wordt heeft het vocht nodig. Kies daarom voor haarproducten die je haren en hoofdhuid hydrateren. Je haar föhnen is niet een ontzettend goed idee. Is het niet te voorkomen? Zet de föhn dan een standje kouder dan normaal.

2. Vermijd natte haren

Ga niet naar buiten met nat haar terwijl het vriest. Sowieso is koud en nat haar niet erg lekker in de vrieskou, maar het kan er ook voor zorgen dat je haar bevriest en uiteindelijk afbreekt. En dat wil je niet. Let ook op met een muts als je naar buiten gaat. Draag ‘m niet te lang en wissel af met een hoofdband. Een muts kan namelijk uiteindelijk zorgen voor vette lokken.

Lees ook: Deze 5 haarstijlen beschadigen stiekem je haar

3. Gebruik de juiste producten

Er zijn speciale shampoos en conditioners voor droog haar. Gebruik dit in combinatie met af en toe een voedend haarmasker. Nog steeds last van droog haar? Doe dat een voedende olie in je haren. Niet teveel, want dat wordt het juist weer vet. En tot slot kan een borstel ook nog uitmaken, gebruik geen plastic of metalen borstel. Die zorgen voor statische haren.

Tip van de redactie

Ontdek de elegantie en stijl van deze luxe haarklemmen, een onmisbare accessoire om je haar in enkele seconden te transformeren. Geschikt voor zowel dun als dik haar, voegen ze een chique touch toe aan elke outfit. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST RACHEL VIETH
BRON BEAUCLINIC, KRULLESPULLE, THUISKAPPERS NEDERLAND
BEELD GETTY IMAGES