Woman Sunglasses 1000x1440

Goedgebrild: dit zijn de mooiste zonnebrillen van deze zomer

Waar moet je op letten bij het kopen van een zonnebril? Dit zijn de hotste, goed beschermende zonnebrillen van dit seizoen.

Het is lastig van de zon genieten als je steeds door samengeknepen ogen zit te turen. Bovendien hebben je ogen, net als je huid, bescherming nodig tegen uv-straling. Eventuele schade merk je, in tegenstelling tot een verbrande huid, niet meteen aan je ogen. Maar op lange termijn draagt het bij aan de achteruitgang van je zicht en oogziektes als staar. Het Oogfonds adviseert daarom om ook in de schaduw een goede zonnebril te dragen.

Let bij het kopen van een zonnebril op de volgende eigenschappen:

  • Check of de bril 100 procent beschermt tegen uv-straling. Dat staat meestal op een sticker op de bril aangeduid als 100% UV of UV400.
  • Neem een goed passend montuur, waarbij de zon geen kans krijgt om via de zijkanten alsnog op je ogen te schijnen.
  • Let op de CE-markering. CE, gevolgd door een cijfer van 0 tot 4, geeft de kleurintensiteit van de glazen weer ofwel de bescherming tegen verblinding. Bescherming 0 betekent een lichtabsorptie van 20% en bescherming 4 wil zeggen 92-97% lichtabsorptie. Je kunt het beste kiezen voor een markering van minimaal CE 3.
  • De kleur van de glazen beschermt tegen verblinding en heeft geen effect op de uv-bescherming. Polariserende glazen beschermen extra tegen schittering van het licht en geven dus nog meer rust voor je ogen.

    Bron: Oogfonds

IKKI Holly 80-1 zonnebril

Ikki Ad 1

Komono Ellis Sahara zonnebril

Komono Ellis Sahara Ad

Sinner Patnem zonnebril

Sinner Pantem 1 Ad

Pilgrim Vanille zonnebril

Pilgrim 1 Ad

Ray-Ban Frank Legend Gold zonnebril

Rayban Ad