Gespleten Haarpunten

Gespleten haarpunten: zo knip je ze zelf weg

Zit je voorovergebogen te werken, ontdek je gespleten haarpunten. Hoe ontstaan gespleten haarpunten? En belangrijker: wat doe je ertegen?

Hoe ontstaan gespleten punten?

Je haar heeft veel te verduren: iedere dag schuurt het langs je kleding, je hoofdkussen, het wordt in een strak elastiekje gepropt en blootgesteld aan hitte, zoals warme steiltangen. Wanneer je lang haar hebt, zijn je haarpunten bovendien al een paar jaar oud, ze worden steeds kwetsbaarder. Al deze invloeden kunnen leiden tot gespleten punten. Daarnaast zit het in je genen: de één heeft er sneller last van dan de ander.

Lees ook: door deze 5 kapselfouten zie je er ouder uit

Loze belofte

Sommige haarproducten beloven gespleten haarpunten te repareren. Slecht nieuws, gespleten haarpunten blijven gespleten. Sommige producten kunnen ervoor zorgen dat ze minder opvallen. Door een serum in je puntjes te gebruiken, worden de gespleten puntjes als het ware ‘aan elkaar geplakt’.  Je haar zal er daardoor gezonder uitzien, maar het effect is slechts tijdelijk.

Lees ook: 6 tips voor een nieuw kapsel

De remedie tegen geslpeten haarpunten

Er zit niets anders op dan je haar laten bijpunten om van je gespleten puntjes af te komen. Wanneer je blijft rondlopen met gespleten punten, splijten ze steeds verder, waardoor er uiteindelijk een langer stuk afgeknipt moet worden om weer gezond haar te hebben. Vervolgens is het belangrijk dat je goed voor je haar zorgt. Draag je haar soms opgestoken zodat het niet tegen je kleding schuurt, gebruik haarelastiekjes zonder metalen tussenstuk, stel je haar zo min mogelijk bloot aan hitte en blijf regelmatig naar de kapper gaan. Met lang haar zou je je haar ongeveer één keer in de drie maanden moeten laten bijpunten. Top tip voor gespleten haarpunten, toch?

Tip van de redactie

Ontdek de Achaté Brush: dé ultieme haarborstel die jouw haar niet alleen beschermt en verzorgt, maar het ook een schitterende glans geeft. Geschikt voor alle haartypes en elke hoofdhuid, deze universele borstel is een must-have voor iedereen die op zoek is naar het perfecte haarverzorgingstool. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Gerelateerde artikelen