borsten

Gaan je borsten sneller hangen als je geen bh draagt?

‘Free the girls’ of ‘braless’ of ‘free the nipple’. Je hebt het misschien al eens voorbij zien komen. Vrouwen die hun bh (tijdelijk) aan de wilgen hangen. Maar gaan je borsten nu wel of niet sneller hangen zonder bh?

Het lijkt een ware movement te zijn. Vrouwen van nu die geen bh aantrekken. De een vindt het een bevrijding, de ander moet er niet aan denken. Maar de hamvraag die toch op het puntje van menig tong ligt is: gaan je borsten sneller hangen zónder?

Lees ook: ‘100 vrouwen en hun borsten

Het korte antwoord

Is nee. Gelukkig maar. En het zit zo: een bh kan je absoluut ondersteuning geven en is voor veel vrouwen een bear necessity onder de rest van hun kleding. Maar het hangen van je borsten wordt veroorzaakt als het klierweefsel in je borsten wordt omgezet in vet. Een bh heeft daar geen invloed op.

Vrijheid blijheid?

Of jij die bh morgen (of vanavond nog) inderdaad uit laat, is natuurlijk helemaal aan jou. Het veronderstelde gevoel van vrijheid dat het je zou geven, is ontzettend persoonlijk. Sommige vrouwen voelen zich bevrijd als een bepaalde relatie ten einde komt. Of als hun vervelende werkgever een midweek met vakantie is. You do you.

Gerelateerde artikelen