Groentes

Gemakkelijk duurzaam eten met deze tips

Duurzaam eten, dat betekent dat je mee-eet met de seizoenen, lokaal voedsel koopt in zo min mogelijk (plastic) verpakkingen. Een uitdaging? Tegenwoordig wordt het ons een stuk gemakkelijker gemaakt.

Duurzaam eten is goed voor jou, maar ook voor de natuur. Er zijn drie handige tips waardoor je makkelijk kunt beginnen. Allereerst door minder vlees te eten en juist meer plantaardig, daarnaast door geen eten weg te gooien én door niet meer te eten dan je nodig hebt. Zijn de porties altijd teveel? Vries dan iets in voor een volgende keer.

Pieter Pot

Duurzaam eten begint ook bij het doen van de boodschappen. Wil je plastic vermijden? Dan ben je bij Pieter Pot aan het juiste adres. Je bestelt je boodschappen (net zoals bijvoorbeeld bij de supermarkt) online. Het verschil is echter dat je de boodschappen in glazen potten (met statiegeld) ontvangt. Staat ook nog eens leuk in de keuken. Bestel je je volgende boodschappen? Dan nemen ze de andere potten weer mee. Reuzehandig!

Lees ook: Met deze tip maak jij jouw eetpatroon duurzaam

Boerschappen

Nóg een manier om op een duurzame manier boodschappen te doen is Boerschappen. Daar bestel je een box, gevuld met lekkere (seizoens)groente van lokale boeren. Die boeren werken zelf ook nog op een duurzame manier. Dat betekent dus: lekker vers eten, met een korte reisafstand én groente uit het seizoen. Handig: het wordt net als andere maaltijdboxen bij je thuis bezorgd.

Zelf je boodschappen langs de weg of bij een boerderij kopen? Kijk dan op de website van Lokaalwijzer. Daar vind je een overzicht van alle kraampjes met lokale producten bij jou in de buurt.

Bron: Voedingscentrum
Beeld: Getty Images