Vrouwthee 2100x1440

Drie wintertips voor je huid die niks met skincare producten te maken hebben

Wanneer je een oplossing voor je droge winterhuid zoekt, dan denk je waarschijnlijk meteen aan skincare producten zoals crèmes en oliën. Wil je huidproblemen een stapje voor zijn, begin dan van binnenuit met deze tips.

‘Schoonheid komt van binnenuit’ kun je op verschillende manieren opvatten, maar vanuit de functionele geneeskunde gezien gaat het over het aanpakken van gezondheidsproblemen bij de bron. In het geval van huidproblemen betekent dat dat je verder kijkt dat alleen symptoombestrijding met huidverzorgingsproducten: je gaat daarnaast ook van binnenuit aan de slag. Door je eetpatroon aan te passen, bijvoorbeeld. Op deze holistische manier blijven jouw huidproblemen misschien wel voor goed weg. Daar houden we van!

Eet meer gezonde vetten

Je huid (en ook de rest van je lijf) wordt enorm blij van gezonde vetten, zoals in walnoten, olijfolie, vette vis en avocado’s (mits je deze producten verdraagt). Allemaal superfoods voor je huid, die ervoor zorgen dat je huid soepel en gehydrateerd blijft. Probeer bijvoorbeeld deze spring rolls met zalm, avocado en mango.

Ga voor plantaardig

Veel huidproblemen ontstaan door onderliggende ontstekingen. Een ontstekingsremmend dieet (ook wel anti inflammatory diet) is goed voor letterlijk alle processen in je lichaam, ook met betrekking tot je huid. Zorg dat je bod gevuld is met groenten in alle kleuren van de regenboog. Wortels en spruiten zijn bijvoorbeeld rijk aan vitamine A, dat helpt bij het herstel van je huid. Ook broccoli is een goede keuze, want vol met antixidanten, vitamine A, C en E en het mineraal kalium: goed voor de vochtbalans in je lichaam en de bescherming van je huid. Experimenteer er vooral lekker op los; het kan eigenlijk niet missen.

Water, water en water

‘Water drinken’ klinkt zo voor de hand liggend, maar drink jij wel écht genoeg op een dag? Je hebt ongeveer 35 ml. per kilogram van je lichaamsgewicht nodig. Bij 60 kilo is dat dus 1,7 liter. Ook de luchtkwaliteit in je huis kan bijdragen aan een stralendere huid. Een luchtbevochtiger kan daarbij helpen, vooral tijdens de wintermaanden wanneer de verwarming hoog staat en de luchtvochtigheid lager is.

Tip van de redactie

Philips HU4803/01 – Luchtbevochtiger
Luchtbevochtiger
Bestel hier