Dominicaanse Republiek Wat is de beste tijd om naar de Dominicaanse Republiek te gaan? Hoe warm is de Dominicaanse Republiek in januari?

Waarom de Dominicaanse Republiek zo populair is in de winter

Stel je voor: je zit in de koude, donkere wintermaanden en droomt van een zonnige ontsnapping. Waar ga je heen? Juist, de Dominicaanse Republiek. Maar waarom is dit tropische paradijs zo aantrekkelijk als de temperatuur daalt?

Waarom in de winter naar de Dominicaanse Republiek?

De Dominicaanse Republiek, een land waar winterjassen en koude rillingen plaatsmaken voor bikini’s en zonnebrandcrème. In de wintermaanden ontsnappen vele reizigers aan het gure weer in hun thuisland en zoeken ze de warmte op. Met temperaturen die zelden onder de 25 graden dalen, biedt dit Caribische eiland de perfecte mix van ontspanning, avontuur en zon.

Wat is de beste tijd om naar de Dominicaanse Republiek te gaan?

Terwijl je thuis de verwarming hoger zet, is de Dominicaanse Republiek op haar best. December tot april gelden als de ideale maanden. De zon schijnt volop, de regenbuien zijn kortstondig en de temperatuur is aangenaam warm. Precies wat je zoekt voor een winterse vakantie.

Hoe warm is de Dominicaanse Republiek in januari?

Hoe warm is de Dominicaanse Republiek in januari?

Stel je een januari voor waar je niet bibbert, maar baadt in de zon. Met gemiddelde temperaturen rond de 28 graden is de Dominicaanse Republiek in januari een ware toevluchtsoord voor zonliefhebbers. Vergeet je zonnebril niet, want de zon is je beste vriend tijdens deze maand.

Lees ook: 7x waarom op vakantie naar Sri Lanka?

Hoeveel graden is de Dominicaanse Republiek in december?

December in de Dominicaanse Republiek is als een warme zomerse dag in Nederland. Met temperaturen die variëren van 25 tot 30 graden, kun je je dikke truien thuislaten en je koffer vullen met zomerkleding. Perfect voor die kerstfoto’s op het strand.

Is de Dominicaanse Republiek duur?

Tropisch genieten hoeft niet duur te zijn. De Dominicaanse Republiek biedt opties voor elk budget. Van luxe resorts tot budgetvriendelijke accommodaties, er is voor ieder wat wils. En laten we de voordelige lokale keuken niet vergeten, waar je voor een zacht prijsje heerlijk kunt eten.

Is de Dominicaanse Republiek mooi?

Is de Dominicaanse Republiek mooi?

Mooi is een understatement. Van de uitgestrekte, hagelwitte stranden tot het weelderige groen van het binnenland, de Dominicaanse Republiek is een feest voor het oog. En met een rijke cultuur, vriendelijke locals en een ontspannen levensstijl, is het niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de ziel.

Dus, terwijl de sneeuwvlokken vallen en de dagen korter worden, weet je waar je moet zijn voor die broodnodige dosis vitamine D. De Dominicaanse Republiek! 

Waar verblijven in de Dominicaanse Republiek?

Er zijn meerdere mogelijkheden om een leuk verblijf te vinden:

  • Wil je het graag een beetje betaalbaar houden? Dan vind je op prijsvrij.nl zeker een leuk hotel waar je heerlijk kan vertoeven. Zit je wat verder van het strand dan is het wel aan te raden om een auto te huren.
  • Op D-reizen vind je ook een heleboel fijne plekken om te vertoeven. Vlakbij parelwitte stranden of op een fijn resort.
  • Wat ook zeker de moeite waard is om te kijken is Vakantieveilingen. Je kunt net geluk hebben en een superleuk verblijf in de Dominicaanse Republiek aantreffen.
  • Vergeet ten slotte niet op Zoover te kijken voor de reviews van jouw ideale verblijf. Op Zoover kun je ook vakanties boeken, dus wie weet vind je daar de ideale plek.

Tip van Santé

Besluit je om naar de Dominicaanse Republiek af te reizen, vergeet dan niet een fijne reisgids mee te nemen. Zo weet je precies waar alle hotspots en fijnste stranden zijn. Voor meer informatie, klik op onderstaande button.

Lees ook: December: dit zijn de 5 lekkerste wintergroentes

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

Hans-Ulrich Dillmann