Máxima 2023 1000x1440

Dit is waar Maxima haar jurken (en pakken) koopt

Koningin Máxima steelt regelmatig de show met haar outfits, ook op Prinsjesdag. Maar wist jij dat niet alles peperduur is wat zij draagt? Sommige van haar kleding kun je gewoon in de winkel kopen.

Jan Taminiau

Couturier Jan Taminiau maakte in 2005 het beroemde ‘postzakjasje’ van Máxima. Ken je ‘m nog? Er is nóg een memorabele outfit van de hand van de Brabantse ontwerper, namelijk een groene jurk van een soort kant met bladvormige details. Máxima droeg ‘m meerdere keren.

Dutch King Willem Alexander And Queen Máxima: State Visit To Slovakia : Day One
Máxima in Jan Taminiau / Beeld: GettyImages

Natan

Één van Máxima’s favoriete modehuizen is Natan van Belgische couturier Edouard Vermeulen. Vermeulen wordt ook wel ‘couturier van de koninginnen’ genoemd omdat hij regelmatig iets ontwerpt voor de Europese royals. De Belgische koningin Mathilde trouwde in 1999 bijvoorbeeld in een jurk van Natan en ook Máxima is heel regelmatig in een pareltje van hem te zien.

French President Emmanuel Macron: State Visit To Holland: Day Two
Máxima in Natan / Beeld: GettyImages
French President Emmanuel Macron : State Visit To Holland : Day One

Claes Iversen

De eigenzinnige jurken van Claes Iversen zijn net patisserie vanwege hun kleurrijke en vrolijke vormen. Onze koningin lijkt er gek op, want ze verschijnt sinds 2015 regelmatig in een ontwerp van de Deens-Nederlandse designer.

Order Of The Garter Service At Windsor Castle
Máxima in Claes Iversen / Beeld: GettyImages
Dutch Royal Family Attends Prinsjesdag 2020 In The Hague

Massimo Dutti

Gelukkig heeft koningin Máxima niet alleen maar een dure smaak. Sommige van haar kleding heeft een vriendelijker prijsje, zoals die van het merk Massimo Dutti: een kledingwinkel die je gewoon in de winkelstraat vindt. In 2022 droeg ze een witte zomerjurk van 99,95 euro van het merk.

Zara

Het kan dus zomaar gebeuren dat Máxima (en Amalia trouwens ook) iets draagt dat wij ook in onze kledingkast hebben hangen. Ze wordt regelmatig gespot in een outfit van Zara. Zo verscheen ze al een paar keer in een auberginekleurig pak van het betaalbare merk. Ook draagt onze koningin weleens accessoires van Zara.

Day 3 Dutch Royals Visit Sweden
Day 3 Dutch Royals Visit Sweden

Iris van Herpen

De Nederlandse modeontwerper Iris van Herpen kennen we van de spannende vormen die zó uit een futuristische film lijken te komen. Ook Máxima houdt weleens van gewaagd, zo lijkt, want ze ging meerdere keren voor deze blauwe duizelingwekkende look van Van Herpen.

Day 2 Dutch Royals Visit Sweden
Máxima in Iris van Herpen / Beeld: GettyImages

Tip van de redactie

Rosefieldhorloge
Bestel hier