skincare ochtend avond 8 beste skincare routine producten

Dit is de beste skincare routine voor in de ochtend én avond

Dat je skincare routine heel belangrijk is horen en lezen we heel vaak. Maar wat houdt het precies in en zit er nog verschil in tussen de ochtendroutine en avondroutine? Samen met NIVEA leggen we het je uit!

Skincare routine, wat houdt het in?

Een skincare routine is de volgorde waarin je verzorgingsproducten voor je huid gebruikt. Inderdaad, het is niet alleen van belang dat je de juiste producten voor jouw huid gebruikt, maar ook volgorde is van belang.

Waarom een skincare routine zo belangrijk is

Waarom zo’n uitgebreide routine in de juiste volgorde zo belangrijk is? Omdat je huid – wat immers je grootste orgaan is – continu blootgesteld wordt aan externe factoren. Denk aan UV-stralen, maar ook aan stof, vuil, zweet en vaak natuurlijk ook nog make-up.

Daarom is het des te belangrijker om je huid hier goed tegen te beschermen én het goed te reinigen. Door de juiste volgorde aan te houden verzeker je je huid ervan dat alle producten voor optimaal resultaat zullen zorgen.

Het verschil tussen de ochtendroutine en avondroutine

Er zit overigens een groot verschil tussen de ochtend skincare routine en de avondroutine. De ochtendroutine is in feite een oppepper voor je huid, terwijl de avondroutine eerder bedoeld is om je huid intensief te voeden voor de nachtelijke uren.

De beste volgorde voor je ochtend skincare routine

  1. Reinigen

Je denkt er misschien niet aan, maar ook ’s morgens is het belangrijk om je huid goed te reinigen. Zelfs als je dit de avond ervoor ook al hebt gedaan. Terwijl jij lekker ligt te pitten wordt je huid namelijk evengoed vies van bijvoorbeeld je hoofdkussen. Met de juiste reinigingsproducten geef je je huid ’s morgens een lekkere zuurstofboost voor een fris begin van de dag.

2. Oogcrème

Gebruik je al regelmatig oogcrème? Dan is het goed om te weten dat je dit ná het reinigen en vóór de dagcrème gebruikt. Gebruik je nog geen oogcrème? Dan is het evengoed het overwegen waard dit toch te gebruiken. De huid rondom je ogen is namelijk veel dunner en dus kwetsbaarder dan andere delen van je gezicht. Vandaar ook dat kringen, rimpels en wallen extra snel zichtbaar zijn. Wat extra voeding kan dus geen kwaad!

3. Dagcrème

Vervolgens geef je de rest van je gezicht nog een oppepper met een fijne dacrème die bij jouw huidtype past. Bijvoorbeeld voor een gevoelige huid, een droge huid of een anti-rimpelcrème. Daarnaast is het ook aan te raden een dagcrème met SPF te gebruiken om je huid te beschermen tegen de zon.

Klaar met deze drie stappen? Dan kun je nu eventueel beginnen aan je make-up routine.

De beste volgorde voor je avond skincare routine

  1. Reinigen

Ook deze routine begint met het reinigen van je gezicht. Niet alleen je eventuele make-up, maar ook al het vuil en zweet dat zich in de loop van de dag op je huid en in je poriën heeft genesteld moet van je gezicht af!

2. Toner of serum

Een toner is een mindere variant op een gezichtsreiniger en zorgt ervoor dat de laatste restjes achtergebleven make-up voorgoed van je gezicht verdwijnen. Mocht je dit niet gebruiken, dan kun je bij stap 2 je serum gebruiken.

3. Oogcrème

Zoals we al eerder schreven is je huid onder je ogen zeer dun en teer, dus ook ’s avonds kan oogcrème geen kwaad.

4. Moisturizer of nachtcrème

Tot slot sluit je routine af met een moisturizer of nachtcrème om je huid te voeden en te helpen herstellen.

Lees ook: Je make-up eraf halen? Maak deze 5 fouten niet!

Beeld: Unsplash / Dit is een partnerbijdrage