Side Profile Of A Woman Adjusting Her Hair In A Bathroom

De 5 beste up do’s om je haar voller te doen lijken

Heb jij van jezelf fijn en/of dun haar of merk je dat je haar de laatste tijd wat van zijn volume aan het verliezen is? Normaal gesproken zie je dat bij het dragen van een staart vrij snel, maar niet met deze haarstijlen! Dit zijn namelijk de 5 best up do’s om je haar voller te doen lijken. Welke wordt jouw nieuwe favoriet?

1. Losse lage staart

https://www.instagram.com/p/CLcbtt0BFDE/

Begin door wat textuur in je haar aan te brengen, wat het direct meer volume geeft. Gebruik bijvoorbeeld een grote krultang om slag in je haar te maken. Neem een borstel en toupeer de bovenste helft van je haar voordat je al je haar bij elkaar pakt om een losse, lage staart in je nek te maken. Je kan ook je staart zelf nog wat touperen voor meer volume. Haal daarna wat kleine plukjes rond je gezicht los om je kapsel net iets specialer te maken dan een standaard staart, et voilà.

Lees ook: ‘5 geboden voor volume in je haar

2. Halo vlecht

https://www.instagram.com/p/CLpOwRuFRhk/

Deze haarstijl geeft je een chique look en verbergt tegelijk plekken op je hoofd waar je haar dunner begint te worden. Hij is misschien het lastigst van alle stijlen op dit lijstje, maar hij is relatief makkelijk als je eenmaal een paar keer hebt geoefend. Je kan deze stijl het beste maken als je je haar niet net hebt gewassen, dan heb je meer grip en textuur. Ook helpt het om een beetje droogshampoo bij de wortels van je haar te spuiten en om een textuurspray door je haar te doen om olie op te nemen en je haar volume te geven.

Maak een zijscheiding en vlecht je haar in vanaf je haarlijn via de zijkant van je hoofd tot je niet meer verder kan vlechten. Maak de vlecht niet te strak zodat je niet te hard aan de kwetsbare haren bij je haarlijn trekt. Doe hetzelfde aan de andere kant van je hoofd, kruis de vlechten over elkaar in je nek en zet ze vast met wat haarspeldjes. Je kan vervolgens wat aan de vlechten trekken om ze wat groter te maken en zo meer volume te creëren.

3. French Twist

https://www.instagram.com/p/CLnj4k8HrBS/

Deze haarstijl is niet alleen volumineus, maar ook nog eens chique! Begin met het krullen van je haar. Toupeer je haar alleen dicht tegen je hoofd aan en pak vervolgens alles bij elkaar in het midden van de achterkant van je hoofd. Draai de uiteinden omhoog om een verticale twist te creëren die van je nek tot de bovenkant van je hoofd loopt. Zet het haar vast met wat haarspeldjes en trek voorzichtig aan allebei de kanten van de twist om te zorgen dat hij voller lijkt.

4. Chignon

https://www.instagram.com/p/CLpfLo1D7CQ/

Ook de chignon is een klassieke en populaire haarstijl. Maar wanneer je hem heel gelikt maakt, kan je haar juist dunner lijken. Daarom raden we je aan een getoupeerde variant te creëren. Gebruik een grote krultang om golven in je haar te maken van de wortels tot het uiteinde. Spray er daarna wat textuurspray in. Maak een losse staart in je nek en toupeer deze zo vol mogelijk. Rol daarna je haar in een cirkel en zet deze net boven je haarlijn vast met wat haarspeldjes. Vallen er wat plukjes uit? No worries, dat hoort allemaal bij de look!

5. Hoge knot

https://www.instagram.com/p/CKpj5hPhUiy/


Ook de hoge knot is ideaal om meer volume te creëren! En deze stijl is niet moeilijk om te maken, trust us. Nadat je je haar hebt gekruld met een grote krultang doe je je haar boven op je hoofd in een losse staart. Laat wat plukjes langs je gezicht vallen voor meer diepte en beweging in je haar. Toupeer je staart, spuit er wat textuurspray in en rol je haar rond het begin van je staart. Neem wat speldjes om je knot vast te zetten en je hebt een hoge knot!

Bron: Realsimple.com

Tip van de redactie

Rosefieldhorloge
Bestel hier

Gerelateerde artikelen