beste zonnebrandcremes

Top 5 beste zonnebrandcrèmes voor je gezicht

De zomer nadert en de UV-straling wordt sterker. Tijd om je gezicht in te smeren alsof je leven ervan afhangt. Santé heeft de top vijf gezichtszonnebrandcrèmes samengesteld. Dus, zonnebril op en laat die zon maar komen!

Vermijd verbranding met deze tips

De zon. Ze is een vitamine-D leverende schoonheid, maar oh, zo genadeloos. Jouw gezicht heeft wat extra zorg nodig om te voorkomen dat het verbrandt. Hier zijn enkele tips om dat te vermijden:

  • Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge factor. SPF 30 of hoger is een veilige keuze.
  • Hoedje op. Niets werkt beter dan directe schaduw.
  • Zonnebril: beschermt niet alleen je ogen, maar ook de tere huid eromheen.
  • Hydratatie is cruciaal. Drink voldoende water.
  • Vermijd de zon op haar sterkst. Tussen 12.00 en 15.00 uur is binnen zitten of in de schaduw blijven het beste.
  • Vergeet niet om elke 2 uur opnieuw aan te brengen, vooral na zwemmen of zweten.

Meest vergeten

We smeren onze armen, benen, schouders en ons gezicht doorgaans aardig in. Maar er zijn wat plekjes die we onbedoeld vergeten, bijvoorbeeld omdat we er lastig bij kunnen. Vergeet vanaf nu niet: je rug, je gehele nek, de randjes van je oren, je voeten, je lippen en rond je haarlijn goed te smeren. Maar er is één plekje die vrijwel iedereen vergeet: je oogleden. Die kunnen namelijk ook gewoon verbranden!

De top 5 beste zonnebrandcrèmes voor je gezicht

1. La Roche-Posay Anthelios Mist

Beginnen we met een favoriet. Deze Franse topper, La Roche-Posay, is een uitstekende keuze. Niet alleen is het ultra-licht op de huid, maar het biedt ook een hoge UVA- en UVB-bescherming. Bovendien is de formule parfumvrij, ideaal voor de gevoelige huid.

2. NIVEA SUN Face Shine Control

Nivea, een vertrouwd merk met een rijke geschiedenis, biedt een zonnebrandcrème die zowel beschermt als hydrateert. Deze dubbele werking betekent dat je huid niet alleen wordt beschermd tegen de zon, maar ook tegen uitdroging.

3. Clinique Mineral Zonnebrandcrème

Vervolgens hebben we Clinique, een merk dat bekend staat om zijn huidverzorgingsproducten van topkwaliteit. Hun minerale zonnebrandcrème is lichtgewicht, vrij van chemicaliën en laat geen witte waas achter op de huid.

4. Biodermal Hydraplus Face

De vierde op onze lijst is Biodermal Hydraplus Face. Het is een waterbestendige zonnebrandcrème die snel intrekt. Perfect voor als je zo nu en dan een duik in het water neemt. Daarnaast biedt deze crème een hoge bescherming en heeft het een intensieve hydratatie.

5. Eucerin Sun Fluid Anti-Age

Tenslotte hebben we Eucerin Sun Fluid Anti-Age. Naast bescherming tegen de zon, biedt dit product anti-aging voordelen. Dus, als je op zoek bent naar iets dat zowel beschermt als verjongt, is dit de zonnebrandcrème voor jou.

Lees ook: Hoe waterproof is je waterbestendige zonnebrand?

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker