8 fouten die jij vast weleens maakt bij het hydrateren van je huid

We weten allemaal hoe belangrijk het is om goed voor onze huidjes te zorgen. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we nooit schoonheidsfoutjes maken. Het hydrateren van onze huid is enorm belangrijk, maar helaas pakken we dat niet altijd even goed aan. Dit zijn 8 fouten die jij ook vast weleens maakt bij het hydrateren van je huid en natuurlijk tips om ze te voorkomen!

1. Je maakt je huid niet eerst schoon

Heb jij een make-uploze dag gehad en wil je ’s avonds je gezicht insmeren met je nachtcrème? Maak dan alsnog eerst even je gezicht schoon, bijvoorbeeld met een fijne tonic.  Een hydraterende crème creëert namelijk een barrière tussen je huid en de buitenwereld. Door de crème op te smeren voordat je gezicht echt schoon is zorg je er dus voor dat je huid alle viezigheid insluit in plaats van buitensluit. Plus, je huid absorbeert meer als hij vochtig is, dus kan je beter eerst je huid schoonmaken voordat je hem insmeert.  

Lees ook: ‘Je make-up eraf halen? Maak deze 5 fouten niet!

2. Je smeert je acne niet in

Is je huid gevoelig voor acne? En heb je juist daarom een hydraterend crèmepje weleens overgeslagen omdat je bang was dat je poriën erdoor verstopt zouden raken? Juist als je een acnegevoelige huid hebt is het des te belangrijker om je huid goed te hydrateren. Als je dat niet doet, gaat je huid het tekort aan vocht compenseren door meer oliën aan te maken. Hierdoor raakt je huid vervolgens nog sneller geïrriteerd. Natuurlijk is niet elke hydraterende crème goed voor je acnegevoelige huid. Kies daarom het liefst voor een wat lichtere crème die speciaal voor jouw huidtype gemaakt is. Smeren maar!

3. Je gebruikt dezelfde crème voor dag en nacht

We gaan ervan uit dat je niet dezelfde dag- als avondroutine hebt. Dan kan je je vast ook voorstellen dat je huid ook twee verschillende routines heeft. Overdag heeft je huid namelijk bescherming nodig tegen de zon, terwijl hij ’s nachts moet herstellen van de dag met een extra verzorgende crème. Gebruik dus niet dezelfde crème als dag- en nachtcreme als je je huid een plezier wil doen. Kies daarentegen overdag voor een crème met antioxidanten en een zonnebrandfactor, maar ga ’s avonds voor een dikke hydraterende crème met herstellende elementen om je huid ook een goede nachtrust te geven.

4. Je bent te ongeduldig

Natuurlijk hoef je niet nog meer geduld op te brengen als je huid onmiddellijk begint te gloeien of geirriteerd raakt na het smeren van een nieuwe creme. Dan weet je immers genoeg! Maar zit je pas drie dagen te wachten op je nieuwe glow die je zogenaamd had moeten krijgen van je nieuwe dagcrème? Geef dan nog niet gelijk op. Voor het ultieme resultaat is het namelijk belangrijk dat je 4 tot 6 weken geduld hebt. Je huid moet namelijk even wennen aan je nieuwe producten en dan zal je pas echt verschil gaan zien. Geef dus niet te snel op en blijf smeren.

5. Je smeert niet consistent

Deze fout gaat enigszins hand in hand met de vorige. Als je niet lang genoeg de tijd neemt om een product uit te proberen als je overstapt op een nieuwe creme, zal je ook geen resultaten boeken. Je huid kan zo namelijk niet wennen aan de producten en zal waarschijnlijk sneller geïrriteerd raken. Houd je dus goed aan je routine, of ‘ie nou 2 of 16 producten bevat.

6. Je slaat je hals over

Aangezien je gezicht overloopt in je hals is het niet geheel onlogisch dat je die ook goed moet verzorgen. Je hals vangt immers dezelfde zonnestralen als je gezicht, waardoor het niet alleen belangrijk is om hem te hydrateren, maar ook om hem in te smeren met zonnebrand. Vergeet dus ook niet je hals iedere dag goed schoon te maken!

7. Je wrijft te hard

Dit is een van de meest gemaakte fouten als het gaat om je huid hydrateren. Want niet alleen de producten die je gebruikt zijn belangrijk, ook de manier waarop je ze aanbrengt kan veel verschil maken. Wrijf je te hard over je huid bij het aanbrengen van je hydraterende crème? Dan kan het zo zijn dat je huid beschadigt raakt, waardoor je sneller rimpels krijgt Wil jij een superzacht babyhuidje houden? Dan is het belangrijk om je huid met liefde te behandelen en rustig je creme op te smeren. Je huid zal je bedanken!

8. Je brengt geurtjes aan op je huid

Natuurlijk willen we allemaal lekker ruiken, maar je kan hier beter parfum voor op doen dan je huid insmeren met geparfumeerde producten. Kies dus niet voor die lekkere naar mango ruikende crème, maar voor een neutrale geurloze crème die zijn werk optimaal kan doen zonder je huid te irriteren door het parfum. Wees lief voor je huid!

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen